Radovi na obnovi i uređenju Budačke ulice kreću 16.rujna!!!

Objavljeno: 17/07/2018

GOSPIĆ- Idilična i opuštena bila je današnja redovna sjednica Vijeća grada Gospića. Razlog je naravno nedjeljni Dan grada,ali možda i opće, svehrvatsko ujedinjenje koje se dogodilo uz nacionalnu nogometnu reprezentaciju. Odmah kod rasprave o dnevnom redu predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera Petar Krmpotić rekao je da taj većinski klub neće postavljati pitanja ni na aktualnom satu, ni kod izvješća ravnatelja gradskih poduzeća. Tako je i bilo, bez rasprave prihvaćena su sva izvješća svih gradskih institucija i poduzeća.

Jedino što možemo izdvojiti jest to da je bilo dodatnih pojašnjenja oko odluke o povećanju broja zaposlenika u Dječjem vrtiću. Naime, kako je objasnila zamjenica gradonačelnika Kristina Prša vrtić u Gospiću je prebukiran, dok s druge strane u vrtiću u Ličkom Osiku ima nekoliko prostorija koje su u potpunosti opremljene, no zjape prazne. Kako bi se udovoljilo zahtjevima svih roditelja djeca iz Mušaluka i dijela Budačke ulice ići će u vrtić u Lički Osik. To je bila jedna opcija, a druga opcija bila je da čak 44-ero djece u Gospiću  ostane bez vrtića. Što se tiče izvješća o radu gradskih institucija čini se da u njima nedostaje stručnog kadra, to se posebno odnosi na MC Nikole Tesle i Muzej Like Gospić. Ipak, sve institucije i organizacijski i financijski dobro posluju. U svakom slučaju, nakon burnih jesenskih i zimskih mjeseci, ljeto je u gradsko vijeće donijelo opću ljubav i uvažavanje bez obzira tko je iz koje stranke i iz koje političke struje. Nama novinarima možda i pomalo dosadnjikavo,ali ipak, za razvoj grada itekako pozitivno.

Pozitivna je primjerice i odluka o davanju pola milijuna kuna teškog jamstva poduzeću Usluga za radove na uređenju Budačke ulice. Sada je sasvim jasno da će radovi na ovoj najprometnijoj gradskoj ulici  početi 16.rujna. Nadamo se da nakon toga neće više biti ni onih naleta na šahtove koji su popravljani u više navrata,ali nikad i popravljeni.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima