Šarićeva javna ispovijest prokazala uhljebničku istinu u Gospiću!!!

Objavljeno: 01/08/2017

GOSPIĆ- Posljednja sjednica Vijeća grada Gospića održana 31.srpnja  bila je po mnogočemu posebna. Jedna od posebnosti bila je i reakcija ravnatelja Samostalne narodne knjižnice Gospić, profesora Milana Šarića. Istinski je to intelektualac, čovjek koji je svoje znanje pokazao na mnogim kvizovima u Lijepoj našoj. Šutljiv, samozatajan  čovjek, vodi jednu kulturnu instituciju, postavljen  politički? Možda. Brojniji su u našem malom gradu, i to sa barem 90% koji su postavljeni politički od onih koji su postavljeni zaslugama. To je krimen HDZ-ove vlasti koja ovim gradom drma od uspostave Gospića kao grada i kao lokalne jedinice, dakle nekih 24 godine. Postavljali su svoje ljude, nas druge su gušili, sputavali, nismo mogli doći do izražaja. Nismo bili podobni, pa tko nas šiša. Vjerujem da su brojni koji razmišljaju kao moja malenkost, autor ovih redaka. No tko nas šiša, ionako samo šutimo i trpimo čizmu. Ili, da opet osobnim napišem ovaj tekst  i privatiziram svoj privatni portal za nešto što stotine ljudi u ovome gradu želi reći. Ja nisam šutio pa sam završio na ulici,dok drugi koji šute idu uredno na svoje poslove, rade ništa ili malo, odlaze svojim kućama, kukaju kako ovo nije dobro, i opet sutra odlaze na svoje poslove i nekog datuma u mjesecu dignu plaću, i opet kukaju. No, nećemo šutjeti ni dalje.

Dakle, sjednica Vijeća grada Gospića, ravnatelji kao na traci podnose izvješća o radu svojih ustanova u prošloj godini. Tu i tamo neko vijećničko pitanje, aktualna izvršna vlast šuti. Ravnatelji friziraju brojke, izmišljaju događaje kojih nije ni bilo, uljepšavaju izvješća. Nije nevažno, radi se isključivo o ravnateljima koje je postavio HDZ. Tu nema spora i nitko ništa ne može prigovoriti. Isti taj HDZ i to na najvišoj ličkoj razini nedugo nakon izbora čak je održao konferenciju za novinare kako bi dao potporu tim uhljebničkim, stranački postavljenim ravnateljima i rekao  da im nitko ne smije davati otkaze. I čini se, nije važno tko je što radio i kako, izvješća su podnesena, prihvaćena i idemo dalje. Nitko neće dobiti otkaz, nitko nikome neće dati otkaz. Nešto se radilo, vrtilo, prelijevalo iz šupljeg u prazno. Briga koga koliko je koštao Advent u Gospiću, bilo pa prošlo, pojedinci su se hvalili s tom manifestacijom,a sada kažu da su bili fizikalci, briga koga što je Dan grada lani koštao 360,000 kuna,a ove ni 100,000, fali nam nekakva manifestacija, briga koga što GROCKS košta 250,000 kuna,a gradu ne donosi ni lipe. Briga koga što direktorica gradske Turističke zajednice ne zna zašto je neki trošak planiran u iznosu od 140,000 kuna,a ostvaren u iznosu 283,000 kuna!Ona će to provjeriti i vidjeti o čemu se radi. Pa ona to mora znati, što bi nam nekada davno rekli naši učitelji, u ponoć i u podne ili ne smije raditi taj posao koji radi jer 143,000 kuna je nečija dobra godišnja plaća. Samo da Vas podsjetim, radi se o našim novcima, mojim, tvojim, našim, vašim!!!!Vijećnici politički raspravljaju o tim temama, ciframa, odlaze kući i to je to. No, u masi jednakih, jedan čovjek se izdigao. Jest da je potegao pitanje iz svoga života, jest da je otvorio i dušu i svoj privatni život, ali  je pokazao i dokazao da je HDZ-ova vlast zapošljavala šakom i kapom, i sposobne i nesposobne,ali uglavnom podobne. No njegova supruga nije bila te sreće. Radi se o čovjeku s početka ove priče,  Milanu Šariću, čija supruga godinama putuje na svoje radno mjesto,a u to vrijeme uhljebili su se brojni. Šarićevu ispovijest pogledajte ovdje. Ne brine ovaj čovjek samo o svom privatnom životu, kako bi netko mogao pomisliti. Naime, kada govori o radu knjižnice ističe da za neke aktivnosti iz svoga džepa daje novce da bi kupio sok djeci u igraonici. S druge strane, to je na ovoj sjednici istaknuto,  grad Gospić je u prošloj godini  imao oko 240,000 kuna za reprezentaciju, odnosno kako je izračunao vijećnik Nekić 1,000 kuna po radnom danu. Da bi netko krkao janjetinu i viski!!! A Šarić traži 2,000 kuna za cijelu godinu za sokiće djeci. Tužno, zar ne?

Odgovorio mu je, naravno, bivši gradonačelnik Petar Krmpotić koji je na ovoj posljednjoj sjednici prekinuo skoro dvomjesečnu šutnju, ali imao je čini se i potrebu reagirati. No, ne da bi rekao zašto Šarićeva supruga nije zaposlena, već da bi rekao da nije vrijeme ni mjesto iznositi osobne stvari. Jedna od vrata koje je Šarić obijao su i Krmpotićeva, no kao ni sada, tako ni nekada nije bilo odgovora. Na kraju će Šarić opet skromno ispričati se svima što je napravio ovaj potez i reći: “Ovo mi je bila jedina šansa“!!!

Lika-express će u narednim danima donijeti izvješća svih ravnatelja institucija u ovome gradu, pa ćete vi dragi čitatelji moći sami analizirati kako se i što trošilo. A trošili su se naši novci!!!

 

Milan Tomašević

 

Možda Vas zanima