Tresla se brda, rodio se miš!!! Ipak, iako nakon dvosatnog sastanka nije ništa konkretno rekao,Plenković je otvorio mogućnost osvježivanja na ključnim pozicijama u ličkom HDZ-u!!!

Objavljeno: 29/03/2018

GOSPIĆ- Brojni novinari, zbog njihove brojnosti u Gospiću čak se iznenadio i Plenković osobno, kao i prisutnost policije oko zgrade središnjice Hrvatske demokratske zajednice u središtu Gospića,  pokazali su da se nešto u Gospiću kuha. Naravno, manje više svi su građani znali da predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dolazi u uzdrmanu organizaciju, u HDZ Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Mjesto je to u kojemu već godinama drma samo jedan čovjek, Darko Milinović. Brojni su se građani pitali što donosi ovaj Plenkovićev dolazak, što će biti. Plenković jedva da uspije izići iz automobila, nastaje strka, novi i stari čelnici stranke guraju se ko mala dječica, žele ga  pozdraviti, paše Andreju takav kraljevski doček. Nakon toga odlaze u stranačke prostorije, puštaju nama novinarima da napravimo  pokoju sliku, a onda razlaz. Nakon toga okupljeno novinarsko mnoštvo dobrano se načekalo, najprije kratko po okolnim ugostiteljskim objektima,a onda načičkani po stepenicama ispred stranačkih prostorija. Nitko ne zna što će biti, očekuje se boom. No, tresla se brda, rodio se miš. Otprilike dva sata nakon što je sastanak započeo stranački glasnogovornik Ivan Jabuka pušta novinare u prostoriju. Oko Plenkovića se tiskaju glavice domaćih HDZ-ovaca, svatko želi biti uz predsjednika. Malo su se ipak promijenile snage, uz Plenkovića su sada neki nekada manje moćni HDZ-ovci, najbliže mu je saborski zastupnik Marijan Kustić, povjerenik Darko Nekić, moćne HDZ-ove lavice Nada Marjanović, Anela Serdar Pašalić, nešto dalje Darko Milinović.

Andrej Plenković najprije se zahvalio Darku Nekiću za organizaciju sastanka koji je bio prigoda stranačkim kolegama u Lici približiti aktivnosti Vlade RH i stranke. “Razmotrili smo sve ono što se odnosi na gospodarske politike, financijsku stabilnost, međunarodni rejting zemlje. Imao sam prilike pojasniti stavove i o refinanciranju dijela duga u cestarskom sektoru što je sjajan uspjeh, o kupnji višenamjenskog borbenog aviona pa do pitanja koja se odnose na potvrđivanje u Saboru Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama“- kaže Plenković. Istakao je da će za dva mjeseca biti stranački Sabor,a ova županija je specifična jer nakon raspuštanja županijske organizacije prije nešto više od dva i pol mjeseca je u procesu unutarstranačkih izbora. Plenković smatra da ti izbori trebaju proteći u skladu sa statutom, uz transparentnost i kolegijalnost.

Plenković je nadalje istakao da je jedini saborski zastupnik iz HDZ-a  Ličko-senjske županije Marijan Kustić rekao da će glasati za Istanbulsku konvenciju. A i što bi drugo on  poslušno mogao. A što se tiče unutarstranačkih tema Plenković je podsjetio da je u Gospiću stranka izgubila u borbi za gradonačelnika i da on očekuje izbor novog vodstva koje će prionuti poslu i da će ova situacija pomoći koheziji i snazi stranke, pa vjerojatno i osvježivanju onih koji će biti na ključnim dužnostima.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Možda Vas zanima