Važna podrška Hrvoju Račiću u Brinju

Objavljeno: 05/09/2016

BRINJE- „Hrvoje Račić častan je, pošten i karakteran čovjek, vrijedan i uporan radnik koji je puno napravio za Lovinac i vrijeme je da Liku i Ličane zastupa u Hrvatskom Saboru. Stavljam mu se na raspolaganje i dajem svesrdnu podršku “ – kazao je u Brinju vodeći ličko – senjski poduzetnik  i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Karlo Starčević, otklonivši tako svaku sumnju u to da je glas za Račića glas za Vesnu Pusić.

Načelnik Općine Brinje i predsjednik županijskog HSS-a Zlatko Fumić ugostio je predstavnike općinskog odbora HSS-a, timove za ruralni razvoj i eu fondove u Općini Brinje, tim Mladi EU,   kandidata HSS-a Hrvoja Račića i ličkog pivara Karla Starčevića.

Hrvoje Račić predstavio je svoj program i kazao kako je njegova kandidatura za Hrvatski Sabor logičan slijed događaja i kako je u utrku ušao velikog srca s ciljem da kvalitetne projekte, koje je i do sada provodio u Općini Lovinac, nastavi provoditi i na nacionalnoj razini, primarno misleći na svoju Liku i Dalmaciju.

Račić se u svom obraćanju posebno posvetio mladima „ Osvrnite se oko sebe, dosadašnje politike dvadeset pet godina u Lici, najvećoj zelenoj površini Hrvatske, nisu bile u stanju organizirati poljoprivrednu školu. Uz iznimno poštovanje prema Veleučilištu Nikola Tesla, moram reći da je to prevelik broj ekonomskog kadra, za kojeg trenutno nema slobodnih radnih mjesta. Koga to odgajamo, gdje su nam agronomi, turistički djelatnici?! , a turizam i poljoprivreda jedni su put kojim razvoj Like treba ići. Ne mogu svi raditi u Županiji, Gradu, Općini. Stvaranje radnih mjesta i zapošljavanje obrazovanog kadra su neophodni za ostanak i opstanak Like, a moram reći da dosadašnja županijska vlast nije dobro odrađivala svoj posao. I kao načelnik Općine Lovinac nailazio sam na inertnost administracije.“ Račić je kazao i da pri zapošljavanju mladog kadra jedino stručnost i znanje mogu biti uvjet, nikako članska iskaznica bilo koje stranke, pa ni njegovog HSS-a!

Karlo Starčević vrlo motivirajućim govorom također se obratio mladima, istaknuvši da je došlo vrijeme za promjene. „Ako nešto ne promijenimo, izgubit ćemo ljude u Lici. Mladim ljudima trebaju čisti i kvalitetni temelji na kojima će oni dalje stvarati, a ne politički mulj koji nas godinama truje neradom i neznanjem. Mi morao preuzeti ponaosob svatko dio odgovornosti za našu domovinu, vidjeti što možemo i moramo napraviti za boljitak. Vjerujem da će Hrvoje Račić raditi transparentno, dati na uvid što je zaradio, ali što je i potrošio. Svoju podršku dajem Hrvoju Račiću jer znam da je pošten čovjek, a ne zanima me na kojoj je listi, jer znam da će marljivo raditi za boljitak Like i domovine, bez fige u džepu pod krinkom domoljublja kao dosadašnje strukture vlasti“ – kazao je Karlo Starčević i pozvao birače da 11. rujna, glasuju za Hrvoja Račića.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima