BRAVO!!! Kuglač Plitvica Luka Požega drugi junior svijeta!!! U mix paru osvojio zlato!!!

Objavljeno: 17/05/2018

PLITVIČKA JEZERA- Fenomenalne sportske vijesti stižu nam iz Rumunjske, iz grada Cluja gdje se ovaj tjedan održava Svjetski kup mladih kuglača. Na svjetskom kupu, odnosno svjetskom prvenstvu koje okuplja najbolje svjetske mlade kuglače kuglač Plitvica Luka Požega osvojio je dvije medalje. U konkurenciji kuglača do 18 godina Požega je najprije u kvalifikacijama, među 12 najboljih juniora svijeta osvojio treće  mjesto i plasirao se među osam najboljih. Potom je u finalu potvrdio sigurnu igru i sa 613 srušenih čunjeva osvojio sjajno drugo mjesto.

No Luka tu nije stao. U tandemu s Tamarom Sinković, također u konkurenciji do 18 godina, osvojio je zlatnu medalju s 1174 boda. No moguće je da ni to ne bude sve jer Luka Požega danas nastupa za nacionalnu reprezentaciju do 23 godine gdje je naša reprezentacija jedan od favorita za medalju.

Ove sjajne rezultate dojavio nam je Lukin trener u Plitvicama Miroslav Smoljanović. Luka je po ocu Slunjanin, po majci Karlovčanin,a eto sportski put doveo ga je u Plitvice. Svakako treba spomenuti da je prošle godine,  također u konkurenciji do 18 godina sa Mihaelom  Grivičićem bio svjetski prvak.

 

Milan Tomašević

FOTO: HKS

Možda Vas zanima