BRAVO: rukometaši i rukometašice Gospića bore se za čak tri završnice prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 10/01/2022

GOSPIĆ- Rukometaši u svim dobnim skupinama trenutno odmaraju između dvije polusezone. Uskoro će na jednoj od nacionalnih televizija moći uživati u Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce i polako se pripremati za drugi dio sezone. U RK Gospić napravili su rezime polusezone kluba po svim dobnim skupinama i natjecanjima. Pročitajte što su napisali u svom izvješću radnog naslova: Odlični uspjesi rukometaša Gospića na polusezoni.

Kako se nakon prvog dijela čini, ova 2021./2022., će nakon dvije godine biti prva u cijelosti odigrana sezona. Što se ekipa Rukometnog kluba „Gospić“ tiče, navikli smo na kvalitetne rezultate, a upravo takve su rukometaši i rukometašice polučivali u jesenskom, te ispred sebe stavili velika očekivanja u završnom, proljetnom dijelu. Ukupno 159 za spomenutu sezonu registriranih rukometaša grupa Gospića, Udbine, Korenice i Brinja sudjeluje u 10 ligaških natjecanja (7 državnih i 3 županijska) velikog rukometa, a rezultat dugogodišnjeg rada su osim seniorskog natjecanja u 1.HRL jug i borba mlađih uzrasta za čak tri plasmana na završni turnir najboljih ekipa u svom godištu i borba za prvaka Hrvatske.

SENIORI – 1.HRL JUG

Ekipa je u povijesnu sezonu ušla pod vodstvom trenera Mate Pavelića koji je nakon 2 pobjede u 8 odigranih utakmica (3 poraza minimalnom razlikom (1 pogodak)) ponudio ostavku. Na njegovo mjesto stigao je Vanja Antić (dotadašnji igrač), dok se Pavelić ekipi stavio na raspolaganje kao kružni napadač. Antić je u 3 utakmice ostvario domaću pobjedu i 2 gostujuća poraza. Tri pobjede i osam poraza bilo je dovoljno za 10. mjesto na ljestvici (četvrti napad, ali i najlošija obrana lige) na kojoj im u leđa pušu RK Senj i RK Mornar Dramalj-Crikvenica.

DJEČACI U17 – 1.HRL ZAPAD

Ekipa trenira kombinirano, dio dječaka rođenih 2004. i 2005. godine sa seniorima, a popunjavaju se dječacima 2006. i 2007. godišta. Nastupom u spomenutoj ligi dječaci će dobiti iskustvo koje će im biti od velike važnosti za rukometni rast i razvoj, te poslužiti kao priprema i sazrijevanje za postepeni ulazak u ekipu seniora.Trener Mate Pavelić je u 11 utakmica ostvario 3 pobjede i 8 poraza, te sa 6 osvojenih bodova zauzima 11. mjesto od ukupno 14 ekipa sudionica.

DJEČACI U15 – 1.HRL ZAPAD

Trener Vanja Antić s ekipom (2006./2007.) trenira duži niz godina, a uvelike ju popunjavaju dječaci 2008. godišta što ih čini jednim od najmlađih sastava. Većinu odigranih utakmica bili su konkurentni do posljednjih minuta, a u 9 odigranih utakmica ostvarene su 4 pobjede i 5 poraza što je bilo dovoljno za poziciju 9. mjesta u ligi u kojoj se natječe 14 ekipa.

DJEVOJČICE U14 – 1. HRL ZAPAD

Jedna od uvjerljivo najmlađih ekipa lige s brojnim djevojčicama rođenim 2009. godine beskompromisno se bori u konkurenciji starijih i jačih rukometašica rođenih 2007./2008. godine. Trenerica Antonija Matić kvalitetno plovi u spomenutoj situaciji te su rukometašice unatoč 1 pobjedi i 5 poraza bile vrlo konkurentne protivnice u gotovo svim odigranim utakmicama što je bilo dovoljno za 19. mjesto od ukupno 22 ekipe.

DJEČACI U13 – 1.HRL ZAPAD/LIGA RSPGŽ

Još jedna savršena sezona je iza, ali i ispred dječaka rođenih 2008./2009. godine. Igrači trenera Vanje Antića ne znaju za poraz u ovom dijelu prvenstva, te su uvjerljivim predstavama ostvarili 9 pobjeda u isto toliko utakmica. S gol razlikom 284:124 i 18 osvojenih bodova uvjerljivo drže 1. mjesto, glavni su kandidati za zadržavanje čelne pozicije i još jednog sudjelovanja u borbi za prvaka Hrvatske. Veliki broj dječaka navedenog godišta primorao je klub na podjelu igrača u dvije ekipe, te sudjelovanja i u ligi Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije u kojoj je trener Ivan Jelić ostvario 4 pobjede i 2 poraza čime također zauzima 1. mjesto na ljestvici.

DJEVOJČICE U12 – 1.HRL ZAPAD/LIGA RSPGŽ

Odlična generacija mladih rukometašica 2009./2010. godišta pod vodstvom već spomenute trenerice Antonije Matić u svojoj premijernoj i za klub povijesnoj sezoni u 1.HRL zapad ulazi u konkurenciju jedne od najboljih ekipa lige koja će se do posljednje utakmice boriti za mjesto koje vodi u borbu za prvaka Hrvatske. Djevojčice su u 6 odigranih susreta ostvarile 4 pobjede i 2 poraza od uvjerljivo najjačih protivnica, te sa 8 bodova zauzimaju 4. mjesto od 17. sudionika, a ispred njih je naoko povoljniji raspored. Navedena kategorija djevojčica kojoj su priključene i one rođene 2011. godine zbog velikog se broja članova natječe i u ligi RSPGŽ gdje s dvije pobjede u dvije odigrane utakmice na svom kontu ima 4 boda i u konkurenciji 10 ekipa zauzima 1. mjesto.

DJEČACI U11 – 1.HRL ZAPAD/LIGA RSPGŽ

Posljednji, najmlađi, ali nikako manje vrijedni dječaci rođeni 2010./2011. godine također se zbog brojnosti članova natječu u 1.HRL zapad i ligi RSPGŽ. Igrači trenera Zvonimira Kneževića ukupno su neporaženi. U okviru 1.HRL zapad u 4 utakmice ostvarili su jednaki broj pobjeda uz impresivnu gol razliku 112:37, dok u ligi RSPGŽ s omjerom 3 od 3 i gol razlikom 79:15 također zauzimaju prvo mjesto na ljestvici. Završnica PH gotovo je osigurana, a u nastavku sezone se nadamo zadržavanju odlične forme i pristupa.

RK Gospić

Možda Vas zanima