Članovi AK Velebit sjajni na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu države u Zagrebu, Marija Frković 16.u Hrvatskoj,Klara Prpić najbolja juniorka

Objavljeno: 24/08/2020

 

GOSPIĆ- U nedjelju 23.08.2020. na 5. ZAGREB21 – powered by Heineken 0.0 – Zagrebački proljetni polumaraton koji je ujedno bio pojedinačno i ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske i 9.prvenstvo Balkana u polumaratonu, svoj debitantski nastup imali su prestavnici AK Velebit 2001 iz Gospića. Proljetni polumaraton trebao se održati u ožujku, međutim zbog situacije uzrokovane covid 19 virusom natjecanje je prebačeno za kolovoz. Među gotovo 1000 sudionika, najboljih polumaratonaca i polumaratonki iz Hrvatske i sa Balkana izvrsne nastupe ostvarili su cure i dečki koji nastupaju za AK Velebit 2001 iz Gospića. U ženskoj konkurenciji izvrstan rezultat ostvarila je Marija Frković koja je osvojila 16. mjesto, Klara Prpić 30. mjesto, Dijana Butorac 38. mjesto i Ivana Tonković Pražić 44. mjesto. U ekipnom poretku zbrajanjem tri najbolja rezultata cure iz AK velebit 2001 osvojile su 8 . mjesto od 10 ekipa koje su završile utrku.

U muškoj konkurenciji zbrajanjem tri najbolja rezultata ekipa AK Velebit 2001 osvojila je odlično 13. mjesto od 20 ekipa koje su završile utrku. Najbrži je bio Davor Šikić koji je osvojio 49. mjesto, Zrinko Županić 50. mjesto, Marijan Butorac 55. mjesto, Marko Pražić 74. mjesto, Nikola Ilčić 80. mjesto, Mario Bijonda 81. mjesto, Josip Milinković 93.mjesto, Ranko Brodić 96. mjesto, a uspješno su utrku van natjecanja za PH završili Joso Hećimović i Milan Župan.

 Posebno treba istaknuti nastup Marije Frković koja je sa 16. mjestom na PH vratila nakon jednogodišnje ozljede i prava je šteta što se ovim sportom počela baviti tek sada, te nastup mlade Klare Prpić koja je osvojila prvo mjesto u konkurenciji juniorki. AK VELEBIT 2001 postao je respektabilan sportski kolektiv koji sa svojih 30 ak članova uspješno predstavlja grad Gospić sa beznačajnim finacijskim sredstvima (vrlo često plaćajući nastup iz svojih džepova) te sa gotovo nikakvom infrastrukturom, bez ijednog školovanog trenera u klubu, oslanjajući se uglavnom na razmjenjivanje iskustava i uputa trenera iz drugih klubova. Gradnja atletske staze i drugih atletskih borilišta s potrebnom popratnom infrastukturom te ulaganje u trenere je garancija da se atletikom počnu baviti djeca od najranije dobi, pa će možda jednom na karti gradova poznatih po uspješnim sportašima zasjati i ime grada Gospića.

 

M.B.

Možda Vas zanima