Danas je zadnji dan prijava za velebni događaj Highlander Velebit!!!

Objavljeno: 27/08/2018

GOSPIĆ- Ove godine očekuje nas drugo izdanje Highlander Velebita zbog kojeg svi planinari, zaljubljenici u prirodu i oni koji žele testirati granice vlastite izdržljivosti pakiraju svoje naprtnjače i kreću pravcem Velebita.

Prošle su godine najizdržljiviji gorštaci unatoč armagedonu u obliku najgoreg kišnog nevremena koje Velebit pamti u posljednjih 50 godina, uspješno prehodali cijelu trasu dugu 104 km u predviđenom vremenu. Zbog vremenskih neprilika pred gorštacima se našao dodatan test izdržljivosti i pobjede uma nad tijelom, a planinarsko iskustvo time je opravdalo slogan ”avantura života”.

Ovogodišnji Highlander Velebit održat će se od 1. do 5. rujna, a ruta od 104 km koja sve prijavljene vodi kroz najljepši planinski dio Lijepe naše te dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i Paklenicu ostaje nepromijenjena.

Highlander Velebit u sebi krije mnogo više od planinarskog događaja, on je ujedno i promotor hrvatskih planina u Europi i gradi trenutnu naraciju o Hrvatskoj kao zemlji sunca, mora i plaža te joj pridružuje i naše čarobne planine koje su ističu svojom posebnosti  izmjene krajolika – od gustih bukovih šuma do golog kamena i krša. Uz to, događaj služi i kao poticaj zdravog načina života kroz kretanje i boravak u prirodi te je sredstvo edukacije o sigurnom planinarenju i održivom odnosu prema prirodi.

Više informacija o Highlander Velebitu dostupno je na službenoj mrežnoj stranici: https://www.highlander.rocks/

Možda Vas zanima