Darko Jeličić novi trener gospićkih rukometaša, Marko Bubaš kondicijski trener

Objavljeno: 31/08/2019

GOSPIĆ- Nova uprava odmah je prionula poslu, te je nakon kondicijskog trenera dogovoren i angažman novog trenera seniora. Prošlih godina navedena je pozicija bila goruće pitanje u pripremama gotovo svake sezone no odluka je najčešće padala na Vanju Antića,  dugogodišnjeg licenciranog trenera koji je, uvijek podmetao leđa i unatoč velikim obvezama na mjestu tajnika i trenera više grupa mlađih uzrasta, sve postavljene ciljeve uspijevao odraditi.

U vidu rasterećenja trenera Antića koji će i dalje biti član seniorske ekipe u funkciji igrača, potrebnih promjena i želje za dodatnim ulaganjem u članove seniorske ekipe dogovorena je suradnja s Darkom Jeličićem.

Darko Jeličić, popularnog nadimka Boske, rođen je 22. siječnja 1972, godine i dolazi iz Selca. Svojom veoma zapaženom karijerom jedan je od najpoznatijih rukometnih golmana ovog dijela Hrvatske.

U rukometu je 40 godina (od 7. godine) a svoje prve korake je napravio u Rukometnom klubu “Selce” gdje mu je trener bio Franjo Pobor, da bi nakon toga postao član RK Crikvenica.

Kao veoma perspektivni golman bio je veoma tražen te je u svojoj karijeri od 1996. godine pa do danas branio boje velikih rukometnih klubova u Hrvatskoj kojima je od Premier do 2. i 3. lige pomagao što u osvajanju liga, što u zadržavanju njihovog ligaškog statusa.

Više od 15 godina uspješno vodi svoju rukometnu školu pod nazivom Primorska škola rukometa koja okuplja rukometne talente dječaka i djevojčica s područja Selca, Crikvenice, Dramlja, Bribira, Grižana i osatlih okolnim mjesta i gradova. Rukometno je odgojio i obrazovao veliki broj igrača, a neki od njih su danas u Hrvatskom rukometu veoma popularni igrači i Hrvatski reprezentativci Kristijan Bećiri (RK PPD Zagreb, kružni napadač) i Moreno Car (RK Nexe, vratar).Vjerujemo da angažiranje karizmatičnog trenera Jeličića pun pogodak, te da će ogromno iskustvo i rukometno znanje koje posjeduje uvelike pomoći našim mladim igračima da razviju sav svoj potencijal.

Svake godine želimo ići korak dalje i svojim članovima osigurati što veću kvalitetu treniranja koja u konačnici utječe na njihov osobni rast i razvoj.

U sezonu 2019./2020. ulazimo jači za Marka Bubaša, kondicijskog trenera koji će dva puta tjedno raditi s dječacima 2008., 2006., 2004. godišta i seniorima, te se tijekom cijele sezone brinuti za fizičku pripremu članova spomenutih uzrasta.

Naši članovi imati će privilegiju koju nema veliki broj rukometnih klubova u Hrvatskoj, a to je da će, prema svojoj dobi pravilno osmišljenim treninzima, vježbama snage, koordinacije, agilnosti, eksplozivnosti, izdržljivosti i sl. dodatno razviti svoje tijelo i sposobnosti što će im tijekom sezone zasigurno pomoći kako bi ponovili, ali i nadmašili prošlosezonske uspjehe.

Zašto smatramo da je Bubaš idealna osoba za naš klub i naše rukometaše donosimo u rečenicama koje slijede.

 

Marko Bubaš rođen je u Gospiću 27. studenog 1985. godine, trenirao je nekoliko sportova, pa i rukomet, te je svakodnevno u sportu već skoro 30 godina.

Živio je u Zagrebu, a nakon završetka škole vratio se u Gospić i počeo istraživati svijet fitnesa. Surađivao je s raznim mentorima od kojih je naučio ono najbolje od raznih programa.

Kroz godine obrazovanja postao je certificirani trener položivši sljedeće:

– Total Body Coach BASIC Level 1 (Freemotion trening, Vibracijski trening, Nutricionizam, Functional Fundamentals, Indijske palice, Sandbag, Bulgarian bag, kettlebell)

– Total Body Coach  ADVANCED Level 2 (Rip:60 TRX, Bodyweight trening, medicinke i bučice, Fit Box, Pristup radu sa sportašima i rekreativcima,SAQ)

– Total Body Coach MASTER Level 3 (Menađment i marketing, Weightlifting, Girevoy Sport, Boot Camp trening, BOSU, elastične trake, Fitball)

– Hard Body Coach HBC Level 1

– Crossfit Level 1 Trainer (CF-L1)

– Crossfit Level 2 Trainer (CF-L2)

 

Nakon skoro 10 godina rada sa rekreativcima i sportašima stekao je veliko iskustvo koje ga je vodilo do toga da osmisli poseban sistem treninga  (BUBAŠ TRAINING SYSTEM), koji  danas provodi u svojoj dvorani (BUBAŠ GYM), s grupama i individualnim klijentima.

Jako je ponosan i veseli ga činjenica da danas svojim radom pomaže sportašima da ostvare puni sportski potencijal kao i rekreativcima u mijenjaju životnih navika i ostvarenju njihovih ciljeva.

 

RK Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima