Gospićani na sljemenskom maratonu

Objavljeno: 05/07/2016

GOSPIĆ- Troje gospićkih atletičara, Marija Pađen, Josip Milinković i Marko Pražić, trčati će u nedjelju 10.srpnja Sljemenski maraton. Sljemenski maraton je prva trail trka u Hrvatskoj, prvi put organizirana u zadnjim danima proteklog milenija, točnije 27.08.2000. Naravno, u to vrijeme trail kao službena disciplina još nije postojao, isto tako ni planinsko trčanje na duge staze, pa su organizatori shvatili da su barem deset godina ispred svog vremena, barem na ovim prostorima .

Od 2011. jedan krug Sljemenskog maratona iznosi 14km, a štafete su tročlane, i to isključivo miješane, po čemu je ova trka raritetna, tim više što su sve štafete podijeljene dodatno i u starosne kategorije na osnovu zbroja godina sva tri člana. S druge strane, puni Sljemenski maraton ima reputaciju najteže trke ovog tipa u Hrvatskoj i samo oni najspremniji i najhrabriji se usude uhvatiti u koštac s tri paklena sljemenska kruga  s više od 1500 metara visinske razlike.

Nadamo se da će se naši gospićani dobro snaći na ovoj trci, a mi im želimo dobar nastup, bez obzira koje mjesto će osvojiti.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima