Mlađi kadeti stopostotni, seniori “zakazali”

Objavljeno: 17/10/2017

GOSPIĆ- Počela je liga Primorsko-goranske županije i za mlađe kadete Gospića. Na put u Rijeku krenuli su u najjačem sastavu kako bi se pokušali dodatno uigrati za utakmice 1.HMKRL zapad i u tom naumu su uspjeli. Uz pobjede protiv RK Kvarner Kostrena i RK Trsat I najviše raduje pristup i način na koji su dečki došli do pobjeda. Agresivna i veoma motivirana igra cijele ekipe u obje utakmice davala je potrebnu sigurnost koja se pretočila u dvije pobjede. Kvarner iz Kostrene Gospićani su dobili 28:15  najefikasniji su bili Matej Suknaić s 9, Tomislav Mihelić s 5 i Mihael Kosanović s 4 pogotka. Protiv Trsata Gospićani su slavili 29:23.  Najviše pogodaka postigli su Tomislav Mihelić (8), Stjepan Mufić (7) i Matej Suknaić (3). Nadamo se da je ekipe Gospića ovim pobjedama uzela zamah za sljedeći vikend kada u Gospiću u sklopu 1.HMKRL zapad dočekuje RK Buje i RK Umag.

U Poreču je odigran 2. krug 1.HRLDA u kojem je naša ekipa dječaka „A“ snage trebala odmjeriti s ekipama Rovinja i Poreča. Na žalost  na put nisu otišli u najjačem sastavu zbog bolesti ili obaveza pojedinih igrača. Protiv Rovinja nisu igrali jer ta ekipa zbog smrtnog slučaja nije došla. Od Poreča su izgubili 18:15.  Luka Delišimunović sa 8 i Nikola Kovačević s 4 pogotka bili su napadački najraspoloženiji igrači.

U 2. kolu II HRL zapad seniori RK „Gospić“ su na domaćem terenu ugostili ekipu Senja i pred oko 250 gledatelja pokazali dva različita lica. Ozljede su “poharale” ekipu, pa tako u sastavu nije bilo Tomislava Sabljaka, dok je na klupi bio ozlijeđeni Marin Čović. Par minuta dobili su rekovalescenti Ivan Blašković i Ivan Sabljak, dok se u samom početku utakmice ozlijedio i Marko Šimić. U sastavu nije bilo Marka Brkljačića (privatne obveze), dok se ekipi zbog poslovnih obveza u 15. minuti utakmice priključio Igor Radaković. Zbog svega toga,ali i zbog neobjašnjivih padova ekipe, pogotovo u zadnjih 10 minuta, periodu koji su Senjani dobili 10:3, Gospić je izgubio.

 

Pad ekipe u posljednjim trenucima utakmica 1. i 2. kola u Rijeci protiv Trsata i sada u Gospiću protiv Senja koštao ih je možda i 4 boda, te stopostonog učinka na početku sezone. Na treneru i igračima je da nastave s treninzima na najbolji mogući način, a rezultati će doći. Mala je granica između uspjeha i neuspjeha, no ono što smo vidjeli na tribinama tijekom subotnje utakmice čini ponosnima sve igrače seniorske ekipe i cijeli RK „Gospić“. Oko 250 gledatelja okupilo i glasno i motivirano proživljavalo sve lijepe i teške trenutke seniorske ekipe od prve do posljednje minute utakmice. To je ono što nas klub čini jakim i to je razlog zašto često spominju svoju rukometnu obitelj. Rukometaši se zahvaljuju na podršci, ali se moraju strpiti još godinu do dvije dana kako bi dočekali stasanje svog podmlatka.

 

Vanja Antić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima