Na Highlander Velebit dolazi 250 sudionika iz 14 zemalja

Objavljeno: 03/09/2019

 

GOSPIĆ- Kada svijet postane previše užurban, a život u betonskim džunglama bi najradije, barem na nekoliko dana, zamijenili onim u prirodi – Highlander Velebit pravi je događaj za to.

Ovaj ultimativni planinarski događaj u Hrvatskoj organizira se već treću godinu, a sve kotizacije za ovu su godinu rasprodane. Tako će ove godine u Nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Paklenica uživati 250 sudionika koji dolaze iz 14 zemalja: Hrvatska, Maroko, Hong Kong, Poljska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Irska, Južna Koreja, Srbija, Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Belgija, Češka.

Činjenica da se za Highlander Velebit čulo u najmanje 14 različitih zemalja potvrđuje uspješnost istog kao promotora ljepota hrvatskih planina i nacionalnih parkova te pripomaže daljnjem brendiranju Republike Hrvatske kao zemlje mora i sunca te mitskih planina obilatih surovim divljinama.

Jedinstvenost ovog događaja skriva se u tome što svaki Gorštak, ili grupa Gorštaka, proživljava svoju avanturu života na istom događaju, a koliko god puta da se vraćali – ona će uvijek biti različita. Uz to, Highlander Velebit svojim sudionicima ne nameće tempo prolaska rute jer je jedini uvjet uspješnog završetka prolazak kroz sve zadane kontrolne točke te dolazak na cilj u Paklenici unutar 5 dana.

Ove će godine događaj započeti 14. rujna, a sudionici će proći nekim od najljepših dijelova Velebita, a i cijele Hrvatske. Tako će, držeći se predložene Highlander rute proći najljepšim dijelom Premužićeve staze, okušati svoju izdržljivost u Raminom koritu – jedna od najočuvanijih bukovih prašuma na Velebitu te uživati u Velikom Rujnu, najprostranijom velebitskom visoravni.

 

Ariana Veočić

FOTO: Miroslav Šiptar

Možda Vas zanima