Najbolje nogometne ekipe Ličko-senjske županije, Žmigavci i Prikidači iz Gospića, putuju u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

Objavljeno: 28/06/2021

GOSPIĆ- Završnica Coca-Cola Cupa za Ličko-senjsku županiju odigrana je u Gospiću. Nakon uvodnih kvalifikacijskih turnira po gradovima i mjestima županije te prolaska na županijsku završnicu, najbolje ekipe borile su se za plasman na državnu završnicu Coca-Cola Cupa, koja će se sredinom srpnja održati u Splitu. U zanimljivim i napetim nogometnim susretima najboljima su se pokazale ekipe:„Žmigavci (Gospić)“ (dečki, 2003. godište i mlađi) i„Prikidači (Gospić)“ (dečki, 2006. godište i mlađi)te će obje ekipe s ponosom predstavljati Ličko-senjsku županiju u Splitu.

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fairplaya i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je ovih dana započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Možda Vas zanima