Odličan nastup ličkih trkača na maratonu u Cazinu!!!

Objavljeno: 12/08/2018

GOSPIĆ- Udruga BURT ( Bosnian ultra running team ), grad Cazin sa potporom sponzora organizirali su 1. Cazinski maraton koji je objedinio utrke na 5, 10, 21 i 42 kilometra. Na maratonu je sudjelovalo  devetoro ličkih trkačica i trkača iz Gospića te iz AK Plitvice. Iako uz teške vremenske uvjete  lički trkači su nastupili u svim utrkama i osvojili šest medalja u svojim kategorijama.

Nakon uspjeha u štafeti GS express na maratonu organiziranom u lipnju na Plitvičkim jezerima , Dijana Butorac je u utrci na 10 km u Cazinu dotrčala do drugog mjesta u kategoriji žena.

U istoj utrci na 10 km Mile Vukelić je u kategoriji M65 osvojio prvo mjesto. Milan Župan je u kategoriji M55 stigao četvrti.

Leopold Špehar, mladi trkač iz AK Plitvice u utrci na 5 km u konkurenciji muških seniora osvojio je 3. mjesto.

Izvrsnu utrku na 21 km ( polumaraton ) istrčali su Renato Sertić iz AK Plitvice koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji muških seniora, Marijan Butorac 3. Mjesto u kategoriji M35 ispred Daria Špehara iz AK Plitvice koji je u istoj kategoriji završio kao četvrti.

U utrci na 42 km nastupili su Josip Milinković koji je u kategoriji M45 osvojio srebrnu medalju dok je organizator posebno nagradio Josu Hećimovića, člana AK Šibenik, koji je maratonsku trasu istrčao na štakama.

Zaista lijep uspjeh je da od 9 trkača 6 trkača osvoji nagrade u svojim kategorijama ali i dobre rezultate u ukupnom poretku koji ovdje nije spomenut.

Organizatori su dobro organizirali utrku. Za istaknuti je da su se u organizaciji utrke uključili brojne cazinjanke i cazinjani koji su iselili iz ovog lijepog gradića ali koji mu svesrdno pomažu u svakom pogledu i na svim područjima.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima