Održan je 36. Plitvički maraton. Na otvorenju je nazočio župan Ernest Petry

Objavljeno: 05/07/2021

PLITVIČKA JEZERA- U organizaciji AK Plitvice održan je 36. Plitvički maraton. Gotovo 1000 sportaša i rekreativaca iz 19 država okušalo se u kako kažu „najljepšoj ali najtežoj utrci na svijetu“. Na stazi koja najvećim dijelom prolazi pored smaragdno-modrih Plitvičkih jezera i stoljetnih stabala nalaze se brojne uzbrdice i inače učestala brzina promjena konfiguracije terena, stoga nije čudo da su ovdje gubili dah i oni  najbolji.

Na otvorenju nazočio je i župan Ličko-senjski Ernest Petry koji je na samom početku svog mandata pružio veliku podršku sportašima Ličko-senjske županije, koji su  ujedno i najveći promotori kako Like tako i Hrvatske:

S  Plitvica je poslana snažna turistička i sportska razglednica prema cijelom svijetu. Županija će ulagati u sport i podržavati ovakve manifestacije. Neću dužiti već ću poželjeti sreću svim sudionicima, istaknuo je župan Petry.

Uz Petrya nazočne su pozdravili ravnatelj JU NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević i načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač.

KABINET ŽUPANA

Možda Vas zanima