Paragliding Hike&Fly utrka „Baške Oštarije – Ljubičko brdo“

Objavljeno: 28/10/2019

GOSPIĆ- U nedjelju 27. listopada na Baškim Oštarijama održana je paragliding Hike & Fly utrka „Baške Oštarije – Ljubičko brdo“. Organizator ove vrsta natjecanja, kao i prošle godine na području Libinja, bio je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića.

Na takmičenju je sudjelovalo 15-ak natjecatelja iz Zadra, Gospića, Otočca  i Rijeke (USL Gavran iz Zadra, KSL Fobos  i KSML Fenix iz Gospića, PK Sokolovi iz Otočca te PJK Flumen iz Rijeke).

Koncept utrke bio je uspon s kompletnom letačkom opremom (a neke su težile i preko 15 kg) iz Baških Oštarija na Ljubičko brdo, zatim polijetanje sa vrha i odlazak u prelet. Nakon toga cilj je bio preletjeti ili se popeti na vrh Basače i dalje nastaviti s letenjem.  Slijetalo se na livade na Baškim Oštarijama, zatim u Šušnju i na plažu u Karlobagu. Bodovanje se vršilo prema XCglobe i internim pravilima. Prvo mjesto podijelili su Ivica Biljman iz Fobosa i Mario Bobinac iz Sokolova, a dok je trećeplasirani bio Josip Dujmović Jopy, također iz Sokolova. U ekipnoj kategoriji ponovo su najbolji su bili parajedriličari iz KSL Fobos, drugoplasirani su bili PK Sokolovi, a dok je trećeplasirana ekipa KSML Fenix.

Nakon završenog natjecanja, najboljima su dodijeljena priznanja i medalje, a druženje uz odgovarajuću zakusku nastavljeno je u planinarskoj kući Vila Velebita na Baškim Oštarijama.

Klub se ovim putem zahvaljuje svim sudionicima natjecanja na njihovom dolasku, te Dijani i PD Željezničar na pruženoj potpori.

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da će Klub do kraja godine, naravno ukoliko to vremenski uvjeti dopuste, održati još natjecanje u preciznom slijetanju „Visočica – Čitluk“ . Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve osobe, te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 0981387216.

KSL FOBOS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima