Rino Mašić, svjetski prvak u obaranju ruke i klub Arktos putuju na Judgement Day 2023 u Budimpeštu

Objavljeno: 21/09/2023

GOSPIĆ- Nakon nedavne senzacionalne pobjede na Svjetskom prvenstvu u obaranju ruke u Kazahstanu, mladi Gospićanin Rino Mašić potvrdio je status  sportske zvijezde na  ponos Hrvatske. Mašić, koji ima samo 19 godina, osvojio je zlatnu i brončanu medalju u kategoriji do 110 kilograma u rujnu ove godine. Zlato je osvojio obaranjem na lijevu ruku, dok je broncu osvojio na desnu ruku. Ova dva velika uspjeha dolaze nakon što je već postao dvostruki seniorski prvak Europe na isti način. “Zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu je bolji rođendanski poklon nego što sam ikada mogao poželjeti“, rekao je Rino, koji je ovu nevjerojatnu sportsku pobjedu ostvario s neprikosnovenom kontrolom i snagom mišića na svoj 19. rođendan. Obaranje ruke je sport koji zahtijeva iznimnu fizičku i mentalnu snagu, preciznost pokreta i taktički pristup kako bi se svladao protivnik. Rino Mašić pokazao je sve ove kvalitete na Svjetskom prvenstvu, a njegova izvanredna izvedba ostavit će neizbrisiv trag u svijetu obaranja ruke. Rino putuje  na Judgement Day 2023 u Budimpeštu  sa svojim matičnim klubom  kao potpora i trener. Ovaj put ne nastupa jer se sprema za natjecanje u Saudijskoj Arabiji na „World combat Games“ koje se održavaju sredinom 10-og mjeseca ove godine u gradu Rijad. Klub za obaranje ruke Arktos iz Gospića nastavit će svoj put prema međunarodnoj slavi sudjelovanjem na internacionalnom turniru Judgement Day 2023 u Budimpešti od 22. do 24. ruja. Ovo tradicionalno natjecanje u Mađarskoj predstavlja izazov za obarače ruke iz cijelog svijeta, a Arktos će biti ponosni predstavnik Gospića na ovom prestižnom natjecanju. Na turniru u Budimpešti, klub Arktos će predstavljati Andrija Šimić, Sebastijan Mašić, Marko Sudar, Jakov Lukač i Dorian Domijan, uz trenera Rina Mašića koji će i dalje biti u središtu pozornosti nakon svojih nedavno ostvarenih uspjeha.

 Andrija Šimić, je višestruki prvak Hrvatske u obaranju ruke i dvostruki Viceprvak Europe te Rinov mentor od samog početka njegovog treniranja. Vraća se nakon jednogodišnjeg izbivanja od natjecanja zbog ozljeda, ovo će mu biti u jednu ruku provjera forme za nadolazeća natjecanja.

Andrija će nastupiti u kategoriji senior do 105 kg, a natjecat će se s lijevom i desnom rukom.

Sebastijan Mašić, pokušat će obraniti prošlogodišnje zlato osvojeno na istom turniru na desnu ruku u kategoriji veterani +40 godina + 90 kg, a natjecat će se i s lijevom rukom.

Marko Sudar, nastupa za klub zadnje tri godine, a pri svakom nastupu je sve bolji. Na državnim prvenstvima natjecao se u kategoriji senior do 85kg i uvijek je bio među prvih 5 najboljih natjecatelja. Marko će nastupiti u kategoriji senior do 85kg, a natjecat će se s lijevom i desnom rukom.

Jakov Lukač, jedan je od naših najmlađih obarača, koji se klubu pridružio prije godinu dana, sa svega šesnaest godina, Jakov je redovit na treninzima i svojom predanošću sportu ima veliki potencijal. Jakov će nastupiti u kategoriji junior do 90kg, a natjecat će se s lijevom i desnom rukom.

Dorian Domijan, je naš prvi sportaš s invaliditetom koji se pridružio klubu prije pola godine. Iako je novi član Dorian ostvaruje odlične rezultate, Na internacionalnom turniru u Zagrebu „ZG Strong“ osvojio je drugo mjesto u svojoj kategoriji do 75kg sjedeći stil na lijevu i desnu ruku s čime je postao kategorizirani sportaš kluba. Dorian će nastupiti u kategoriji osoba s invaliditetom, sjedeći stil do 75 kila, a natjecat će se s lijevom i desnom rukom.

Klub Arktos iz Hrvatske s nestrpljenjem i samopouzdanjem očekuje ovu priliku da se natječe protiv najboljih u svijetu obaranja ruke. Rino Mašić je prepoznatljivo ime koje će se sigurno pamtiti u svijetu obaranja ruke i sporta općenito, a budućnost kluba izgleda svijetlo uz Rina i druge članove kluba Arktos koji će zasigurno srušiti rekorde i osvojiti medalje. Nema sumnje da će njihov trud, talent i predanost donijeti izvanredne rezultate.

blue moon agency

Možda Vas zanima