Rukometaši Gospića, odnosno ekipa Ličani drugi na sportskim igrama mladih u Splitu

Objavljeno: 04/08/2020

GOSPIĆ- Plazma Sportske igre mladih je jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu i u ovom nesigurnom vremenu življenja s virusom COVID-19 doživjela svoje 24. izdanje. Rukometni klub “Gospić”, Gospić kao grad i ekipa LIČANI imala je čast ne samo sudjelovati na ovom velikom događaju već i osvojiti odličnu srebrnu medalju. Rukomet je jedan od brojnih sportova u kojima se djeca u Splitu natječu da postanu najbolji u Hrvatskoj, a da bi se plasirale na Hrvatku završnicu i trodnevni boravak u Splitu ekipe su morale proći kvalifikacijske turnire. Oni su se, što se rukometa tiče u konkurenciji dječaka i djevojčica 2006. godišta i mlađih, održavali u sedam gradova, Gospiću, Krpini, Đurđevcu, Umagu, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Splitu. Na završnici najboljih ekipa u Splitu, od 19.-21. srpnja 2020. godine, sudjelovale su 4 ekipe a naši Ličani u svojem premijernom nastupu put Splita nisu išli u planiranom sastavu budući su neki igrači zbog pojave virusa COVID-19 otkazali, te Su rukometaši ekipu popunili s dečkima koji su čekali svoju priliku (nekolicina 2008. godište) i iskoristili ju na najbolji mogući način.

 GEDORI (Dugopolje) – LIČANI (Gospić) 19:20p (14:14) 

U infarktnoj završnici polufinala protiv ekipe Gedori iz Dugopolja ostvarili su Gospićani pobjedu koja im je donijela finale i borbu za zlatnu medalju. Sami početak utakmice pokazao je da neko vrijeme nisu bili u treningu a povezano s početnom tremom i snalaženjem na terenu prouzorkovanim izostankom nekolicine igrača odmah su rukometaši Gospića došli u zaostatak koji je u prvom poluvremenu iznosio i 4 pogotka. Krajem prvog dijela uspjeli su odraditi nekoliko dobrih obrana, a jedna takva dala im je šansu da se približe na -2, no odlično presječenu loptu u posljednjim sekundama Pavelić u kontri nije uspio realizirati.

Nije to ostavilo traga na mladim rukometašima Gospića koji se niti jednoga trena drugog poluvremena nisu predavali. Korak po korak, obrana po obrana, napad po napad i uspjeli su u završnici sustići protivnike i doći do rezultata 13:13. Unatoč odličnoj obrani primaju pogodak, ali ga 15 sekundi prije kraja na krilima Suknaića i postižu te odlaze u rulet sedmeraca. Visoka koncentracija igrača obiju ekipa i stopostotni učinak pucača (5/5) odveo je raspucavanje u drugi krug u kojem su obje ekipe morale izabrati po jednog golmana i igrača koji su trebali raspucavati dok se ne dođe do pobjednika.

Međusobnim dogovorom izabrali su Gospićani najsigurnije i najsamopouzdanije igrače. Karlo Korečić na golu i Tin Balen kao igrač preuzeli su teret na svoja leđa. Pokazalo se to kao puni pogodak budući je Korečić odlično obranio prvi šut najboljem protivničkom izvođaču sedmeraca, dok je Balen u stresnim trenucima maestralno pogodio same rašlje i odveo svoju ekipu do finala, do sigurne medalje.

 Porazom od Tvrde stine iz Šibenika osvojeno je fantastično srebro.

Možda Vas zanima