Savršen ulazak gospićkih rukometnih klinaca u ovu godinu

Objavljeno: 24/01/2018

GOSPIĆ- I dok cijelu Hrvatsku trese rukometna groznica mlađi uzrasti RK Gospić u svojim kategorijama postižu odlične rezultate.

Dječaci 2004., 2007. i 2008. godišta Rukometnog kluba „Gospić“ na dva natjecanja bili su izrazito uspješni. Treneri Josip Štampar i Ivan Brajković na 3. Mini kup grada Biograda otputovali s 20 igrača podijeljenih u 2 ekipe (2007. i 2008. godište) i ostvarili savršen uspjeh. Velika srčanost na terenu dovela je njihove igrače do stopostotnog učinka u grupama, a istim ritmom su nastavili i u utakmicama za medalje. Novim pobjedama obiju ekipa osvojene su zlatne medalje, a osim ekipnih nagrada naši članovi su zaslužili i one individualne. U 2007. godištu je nagradu za najboljeg igrača zaslužio Vedran Hećimović, a za golmana Fran Juraj Rukavina, dok su u 2008. godištu nagrađeni Mateo Jergović (najbolji igrač) i Ivan Borovac (najbolja ekipa).

Dječaci “A” (2004. godište) su u nastavak sezone ušli s par izmjena. Umjesto Zvonimira Kneževića trener ekipe je Vanja Antić, a ekipa je jača za Gabriela Rajiča, kružnog napadača, koji je do sada branio boje Vrbovskog. Odigrali  su prve utakmice u ovoj godini i to u organizaciji lige Primorsko – goranske županije. Snage su rukometaši Gospića odmjerili s ekipama Selca i Kastva, te ostvarili dvije uvjerljive pobjede.

Cilj je bio isprobati igrače na više pozicija u napadu i obrani kako bi trener Antić dobio što bolji uvid mogućnosti igrača i cijele ekipe. Na golu je brojnim obranama sigurnost pokazivao Ante Stilinović, dok su najefikasniji bili Nikola Kovačević i Luka Delišimunović s po 9, te Josip Klobučar i Luka Maras sa po 7 pogodaka.

 

Vanj Antić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima