Senzacionalna gospićka atletičarka Klara Prpić!

Objavljeno: 07/07/2019

GOSPIĆ- Na Lika adventure trail 2019.  održanom u Perušiću nastupili su i članovi Ak Velebit2001 iz Gospića i postigli sjajne rezultate. Na stazi “zlatnog lava” u dužini od 10 km senzacionalno je pobijedila 17. godišnja Klara Prpić. Iverija Filipović utrku je završila na odličnom 5 mjestu. U muškoj konkurenciji na postolje se popeo i Marko Pražić osvojivši 3 mjesto. Uspješno su utrku završili Ivica Brkljačić (20 mj.) , Mile Vukelić (14 mj.) i Milan Župan (46 mj.).

Na srednjoj dionici “staza žutog porculana” u dužini od 18 km uspješno su nastupili Davor Šikić (5 mj.), Marijan Butorac (6 mj.), Martin Mataić (18 mj) i Matei Pervan (24 mj). U ženskoj konkurenciji Zdenka Kenđel osvojila je 5 mjesto, a Dijana Butorac 8 mjesto.

Najduža dionica “50 nijansi zelene” trčana je u dužini od 30 km, a odličan rezultat postigao je Igor Šikić osvojivši 5 mjesto, dok je Josip Milinković osvojio 10 mjesto.

Savršen sportski dan za najmlađu članicu Ak Velebit2001 Klaru Prpić nastavio se na utrci Tesla Birthday race u Smiljanu gdje je osvojila 3 mjesto. Utrku je uspješno završio i Mile Vukelić. Članovi Ak Velebit2001 gotovo svaki vikend nastupaju na utrkama te je sportske uspjehe teško i popratiti.Prije 2 tjedna na cestovnoj utrci Mrežnica run 2019 u Duga Resi Zrinko Županić osvojio je izvrsno 5 mjesto (2 u kategoriji MS).
Ak Velebit2001 lijepa je sportska priča koja okuplja više od 30 aktivnih trkača. Za još bolje rezultate kao jedan od preduvjeta je i postojanje i atletska staze koja trenutno ne postoji na području grada Gospića. Prema neslužbenim informacijama u planu je obnova atletske staze na stadionu Balinovac čime bi trkači i građani dobili potrebne uvjete za trening i rekreaciju.

M.B.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima