Tamara Boroš i Zoran Primorac podržali gospićki stolni tenis

Objavljeno: 29/11/2016

U Gospiću je osnovan stolnoteniski klub koji nosi ime po legendarnom hrvatskom stolnotenisaču. Na javno predstavljanje kluba došli su Tamara Boroš i Zoran Primorac. Vjetar je to u jedra ovome klubu koji mu svakako može dati snage da dugo i kvalitetno plovi hrvatskim, nadamo se i svjetskim ping-pongom

GOSPIĆ- Dolazak predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatka Pospiša i dvije živuće stolnoteniske legende Zorana Primorca i Tamare Boroš u Gospić, na prvo službeno predstavljanje novoosnovanog kluba  dokaz je da je ljudima iz vrha nacionalnog stolnog tenisa itekako stalo do popularizacije ovoga sporta. Dokaz je to i da zbog prijateljskih veza može nastati   ovako pozitivna i lijepa priča. Javno je obećana i podrška od grada Gospića. Dakle stvoreni su svi temelji da novoosnovani klub stolnoga tenisa Antun Tova Stipančić ima sve uvjete za razvoj. Iako je legendarni Tova rođen u Duga Resi klub iz Gospića nosi njegovo ime jer je jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih stolnotenisača. Klub je predstavljen pred brojnim gospićkim školarcima,a Tamara i Zoran u sportskoj dvorani zaigrali su sa nekoliko njih i onima koji se još nisu odlučili baviti ovim sportom poslali pozivnicu da to što prije učine. Zaigrao je Zoran i sa mladim Matijom Šarić koji idejom i stoji iza osnutka kluba. Tu ideju podržao je i njegov otac Ivica, te osoba s početka ove priče koji ima prijateljske veze i sa Pospišom i sa Primorcem, Milan Ćaćić i zaživio je klub. Milan Ćaćić je predsjednik kluba, on smatra da klub ima dobru budućnost, ima podršku i od gospićke osnovne škole, sada se još samo trebaju aktivirati mali i mladi gospićani i priča može krenuti. Zanimljivo, iako o tome ne razmišljamo na takav način, stolni tenis jedan je od najmasovnijih sportova na kugli zemaljskoj, točnije drugi. Podaci su to koje je iznio predsjednik saveza Zlatko Pospiš i koji je dodao da je veliki  utjecaj ovoga sporta i na ljudsko zdravlje. Dakle mladi Gospićani, sada kada imate klub, krenite na treninge i bavite se stolnim tenisom.

Kao što je već rečeno, stolni tenis u Gospić su došli promovirati Tamara Boroš i Zoran Primorac. Primorac je sedam puta nastupao na Olimpijskim igrama. Podatak je to koji govori sve o njemu,ali i o sportu kojim se bavi. Naime, kako je rekao u ekskluzivnom razgovoru za Lika-express, „stolni tenis ti postane ovisnost i ne možeš bez njega. „I Zoran i Tamara izuzetno su sretni što se ova lijepa priča događa u Gospiću. „I Tamarina i moja zadaća je propagirati stolni tenis i svakako pozdravljamo pokretanje kluba. Nadamo se da će što više mladih ući u stolni tenis. Mi smo tu da im damo vjetar u leđa“- kaže Zoran. On dolazi iz Zadra koji dugu i jaku tradiciju. Tamara živi veći dio života u Zagrebu, glavnom gradu koji ima i dosta klubova. „Nažalost sve je manje klinaca u sportu, stolni tenis nije tako veliki sport pa me veseli da se on popularizira. Bilo bi mi drago da se u svakom kutu Hrvatske nađe neki klub,a naša je zadaća da ga propagiramo“.

Zoran Primorac već sedam godina je u Rusiji, bio je igrač, a sada je trener i menadžer. Ostao je u hrvatskom stolnom tenisu i kao djelatnik, aktivan je i u Olimpijskom odboru. „Vraćam dug onome što mi je sport dao“- kaže Primorac. Tamara Boroš, također je nakon fenomenalne igračke karijere ostala u stolnom tenisu. Zadnje 4 godine radila je u Austriji i Luxembourgu. No stalno je i na dispoziciji Hrvatskom stolnoteniskom savezu. „Zadovoljstvo mi je kadgod i  kakogod mogu pomoći. Ne mogu bez stolnog tenisa i zato želim prenijeti svoje znanje i ljubav i na mlade“- govori nam Tamara.

Uistinu velika je stvar kada ovakve zvijezde, usprkos obavezama, dođu u grad poput Gospića, bez problema zaigraju pokoji poen s klincima i pokažu kako je stolni tenis uzbudljiv i zanimljiv sport. A našem novom klubu „Antun Tova Stipančić“ želimo puno života i dobrih rezultata.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima