Ususret prvoj ligi RK Gospić pojačao se za vratara Jakova Žugaja

Objavljeno: 14/01/2021

GOSPIĆ- Uprava  RK Gospić je tijekom zimske pauze još jednom zasukala rukave. Nakon odličnog prvog dijela sezone 2020./2021. tijekom kojega je ekipa seniora ostvarila jedan poraz i šest uzastopnih pobjeda prometnuli smo se, uz RK Rovinj, u lidera prvenstva s realnim mogućnostima osvajanja 1. mjesta i ulaska u 1.HRL jug. Cilj je postavljen, a kvalitetne i ozbiljne reakcije uprave kluba tijekom zimske stanke ojačale su ekipu seniora na poziciji na kojoj smo “najtanji”, na poziciji vratara.

Uslijed povećanih privatnih obveza Marka Brkljačića, ekipi je bilo potrebno osvježenje na golu te je od proljetnog dijela sezone navedena pozicija jača za Jakova Žugaja.

Žugaj (24) je rukomet počeo trenirati s 9 godina u RK Petrinja, a s 10 godina je stao na gol. Svoj talent je kroz veliki trud i treninge počeo pokazivati vrlo brzo te je s 13 godina pozvan u dvije godine stariju ekipu kadeta (1994. godište) za koje je branio 2 godine. Treninzima seniorske ekipe postupno je počeo biti priključivan već s 14 godina, da bi s 15 nastupao za RK Petrinja II, a povremeno i za prvu seniorsku ekipu.
Sa 16 godina odlazi na regionalno okupljanje i širu selekciju reprezentacije, a sa svojom ekipom 1996. godišta sudjeluje u borbi za prvaka Hrvatske koju završava na 8. mjestu. Odlični rezultati ekipi su osigurali plasman u jedinstvenu 1. Hrvatsku rukometnu ligu kadeta,  dok je Jakov zaslužio stalno mjesto u prvoj ekipi Petrinje.
S 19 godina dolazi u Zadar gdje počinju i njegove poslovne obveze, a rukometnu karijeru nastavlja u RK Zadar 1954 gdje iduće tri godine brani u 2. HRL jug i 1.HRL jug.
Jakovu želimo uspješan nastavak karijere u našem klubu, te da svojim doprinosom pomogne u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Možda Vas zanima