Advent u Gospiću ove je godine jako puno sadržaja posvetio djeci a na Svetog Nikolu i cijeli jedan dan!

Objavljeno: 05/12/2023

GOSPIĆ- Kako i priliči, na Sv. Nikolu sav sadržaj Adventa u Gospiću posvećen je onim najmanjima – djeci. Mališani će tako od 18,00 sati moći uživati u kazališnoj predstavi ” Najljepši bor zelene gorice” u Pučkom otvorenom učilištu Gospić.

A tko je najljepši bor zelene gorice?

Borko Borić je običan bor kao i svaki drugi. Živi u Zelenoj Gorici sa svojom mamom i prijateljima. Svake godine stanovnici Zelene Gorice organiziraju natjecanje za „Naj bor godine“. Cijeli grad pršti od uzbuđenja, jer osim što je to najveći događaj za građane tog zanimljivog mjesta, svi jedva čekaju staviti na sebe svoje najljepše ukrase, upaliti najjače lampice, ispolirati svoje češere i dobiti priliku pobijediti. Naime, pobjednik ima čast otići u svijet ljudi i biti njihov bor cijeli Božić. Ne zvuči li to odlično? Naravno, svima osim Borku. Njemu uopće nije jasno zašto je toliko bitno da si najljepše okićeni bor, nije li bitnije da razveseliš obitelj kojoj ćeš doći? Uz sve to, obitelj Borić već generacijama nosi titulu najuspješnijih i najljepših borova te kako i priliči tradiciji, cijeli život pripremaju i malog Borka da to jednog dana postane. Šampion. Borko međutim ostaje pri svojoj želji da se nešto mora promijeniti u korijenu! Na njegovom putu da vrati prave vrijednosti Božića u Zelenu Goricu prate ga prijateljica Jelka i reper Smreky, a tu naravno i Djed Božićnjak!

Nakon predstave, djeca će od 19,00 sati u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije imati priliku susresti se sa Svetim Nikolom koji će im kako i priliči podijeliti darove.

 

( Advent u Gospiću)

FOTO arhiva portala Lika-express

Možda Vas zanima