Lička ekološka akcija i Grad Gospić poručuju: “čuvajte naš Jasikovac”

Objavljeno: 22/04/2018

GOSPIĆ- Lička ekološka akcija (LEA) i Grad Gospić i ove godine uključili su se u globalnu akciju “Zelena čistka“. Suorganizator je bio Lokalni volonterski centar. Ukupno 118 građana Gospića, među njima i dvadesetak djece odazvalo se na poziv organizatora, na akciju čišćenja Jasikovca. Uređivali su se dijelovi uz staze kojim se svakodnevno kreću građani, pogotovo mladi. Veliku pomoć dalo je i gradsko poduzeće Komunalac s kamionima i kontejnerima, te sječkalicom, bio je tu i kamion Lika-cesta. Vrijedno se radilo nekoliko sati i učinak je evidentan. Naravno ima još dosta posla kako bi ta šuma bila što urednija pa se građani mogu odazvati i na sljedeće akcije koje će ovoga proljeća organizirati i održavati vrijedni članovi udruge  LEA.

Inače kako je na samom otvaranju akcije čišćenja Jasikovca rekla predsjednica te ekološke udruge Vedrana Tomašević udruga već nekoliko godina želi ukazati na važnost Jasikovca na čijem ulazu je nekada pisalo Čuvaj me. “Neka to bude motiv za naš rad da čuvamo naš Jasikovac na dobro nama,  kao što su naši preci nama ostavili Jasikovac,a opet na korist našim budućim generacijama“- istakla je Tomašević. Gradonačelnik Karlo Starčević istakao je da je dolazak građana na akciju znak brige za grad Gospić. “Sve češće ćemo se okupljati, uređivati naše parkove i naš grad jer mi smo odgovorni za njega i u njemu živimo. Vodimo brigu o gradu, nemojmo ga zagađivati, uređujmo ga i zato će nam biti ugodniji život u gradu“.

Na akciju je odaziv gradskih institucija i odjela gradske uprave bio šarolik, iz nekih je došlo više njih,iz nekih nitko, ipak onima koji nisu došli nedolazak neka ide na “ekološku nesavjest”. I ovoga puta veliku pomoć dali su HGSS i Crveni križ, već spomenuti Komunalac, Vatrogasna postrojba i dečki zaposleni preko javnih radova. Na akciji je bilo i puno teta iz dječjeg vrtića, mladih rukometaša, predstavnika nekoliko udruga s područja grada i naravno članovi LEA-e. I ono što svakako treba naglasiti Zelena čistka ujedno je provedena i kao akcija povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava danas, 22.travnja.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima