Bivša vlast nezakonito je imenovala Željka Došena zapovijednikom JVP Gospić, sadašnja ga je morala razriješiti

Objavljeno: 30/11/2017

Iz ureda gradonačelnika danas je medijima i javnosti upućeno priopćenje o razrješenju zapovijednika Javne vatrogasne postrojbe Željka Došena. O ovoj temi već je bilo govora i na posljednjoj sjednici Vijeća kada je zamjenica gradonačelnika pojasnila cijelu situaciju. Ipak neprimjerene glasine nastavljene su i dalje pa je gradonačelnik reagirao priopćenjem kako bi javnosti objasnio cijelu situaciju. Na dnu teksta nalazi se link s rješenjem JVP Gospić

Poštovani,

uslijed neprimjerenih glasina koje kruže gradom vezano za razrješenje zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena, želimo izvijestiti javnost o stvarnim razlozima razrješenja s ciljem da se prekine manipulirati javnim mnijenjem iznoseći laži i neistine.

Naime, Grad Gospić je  dobio dopis od inspekcije za Javno vatrogastvo u kojem je naloženo gradonačelniku Grada Gospića da mora smijeniti tadašnjeg zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena iz razloga što je na to mjesto nezakonito imenovan.

U obrazloženju dopisa je navedeno da g. Došen nije imao potrebnu stručnu spremu da bi postao zapovjednikom,  niti je udovoljeno uvjetima iz natječaja koji je objavljen u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Bivša tijela Grada su g. Željka Došena nezakonito imenovala, te se sadašnjem gradonačelniku nalaže da u roku od 60 dana raspiše natječaj, te imenuje novog zapovjednika i zamjenika zapovjednika JVP Gospić.

Stoga, još jednom naglašavamo, gradonačelnik nije samovoljno razriješio g. Došena, već po nalogu inspekcijske službe, a sve  u skladu sa Zakonom o vatrogastvu što se jasno iščitava iz dokumenta kojeg dostavljamo u privitku.

S poštovanjem,

 

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

RJEŠENJE JVP GOSPIĆ

Možda Vas zanima