ČESTITAMO: U četvrtak DVD Otočac slavi 150 godina rada. Održati će se svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice, dolazi i premijer Plenković!!!

Objavljeno: 01/05/2018

OTOČAC- Otočac će biti domaćin svečane sjednice Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice koja će se održati u četvrtak 3.svibnja  u 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu Otočac. 

Svečana skupština Hrvatske vatrogasne zajednice se održava u sklopu obilježavanja 150. obljetnice rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac.

Ovom će se prigodom, u društvu visokih vatrogasnih dužnosnika, uručiti priznanja za Najpothvat u vatrogastvu za 2017. godinu te najviša vatrogasna priznanja za životno djelo u vatrogastvu, povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića i Mirka Kolarića. Svečanost će ujedno biti i prilika za dodjelu nagrada pobjednicima za najbolji likovni i literarni rad iz područja vatrogastva te za najbolje fotografije.

Svoje prisustvo Skupštini su potvrdili premijer Andrej Plenković, predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ličko- senjske županije i Grada Otočca. Skupštinu će otvoriti predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Svibanj je, već tradicionalno, Mjesec zaštite od požara u kojem vatrogasci brojnim manifestacijama naglašavaju važnost odgovornog ponašanja. Stoga smatramo da je Vaše prisustvo na ovom svečanom događaju od velike važnosti kako bi se podigla svijest i razumijevanje javnosti te usmjerila pozornost na važnost vatrogasne djelatnosti u zajednici.

 

Milan Tomašević

FOTO: DVD Otočac

Možda Vas zanima