DIRLJIVO: Zaklada Ana Rukavina donirala 200,000 kuna za potresom pogođena područja

Objavljeno: 30/12/2020
GOSPIĆ- Da humanost nema granica pokazalo se u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire, ovih dana kada je Baniju i tamošnje ljude zadesio razorni potres. Zaklada Ana Rukavina koja veliki dio svog rada temelji baš na donacijama, nesebično je odlučila dati čak 200,000 kuna za potresom poharan dio Hrvatske. Evo njihove objave na facebook-u:
U ovim teškim i izazovnim vremenima Zaklada Ana Rukavina nastavlja svoju misiju spašavanja života. Tijekom prosinca Zaklada Ana Rukavina održala je svoju tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert „Želim život“ uz potporu partnera NOVA TV.  Građani diljem Hrvatske su se ujedinili kao i uvijek dosada pokazavši veliko hrvatsko srce te od početka prosinca do danas nazvali humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 5 kn plus PDV) 234.968 puta što iznosi 1.174.840 kuna bez PDV-a.
Misija Zaklade Ana Rukavina je spašavanje života te je skladu s tom misijom, na prijedlog zakladnica, upraviteljice Zaklade Marije Rukavine i Gordane Leto, članice Upravnog odbora te suglasnost Upravnog odbora Zaklade, odlučeno da će na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske temeljem Odluke o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa“ Vlade Republike Hrvatske, Zaklada Ana Rukavina donirati 200.000,00 kuna.
2020. godinu nitko od nas neće pamtiti po dobrome. Tragedija koja je zadesila ljude u Petrinji, Glini, Sisku, selima u okolici sve nas je dirnula. Ljudi iz potresom pogođenih područja su uvijek bili uz nas kada je nama trebala pomoć i najmanje što možemo učiniti je vratiti im barem dio dobrote koju su nam uvijek pružali. Tragediju ne možemo izbrisati, ali želimo da znaju da smo uz njih koji su toliko puta bili uz nas“ poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Ovom donacijom Zaklada Ana Rukavina nastavlja pomagati potrebitima u skladu s porukom „Želim život“ koju nam je Ana stavila u nasljeđe.
Dragi naši pogođeni razornim potresom, mislimo na vas uz iskrenu želju da se ovo više nikad ne ponovi “.

Možda Vas zanima