Europarlamentarka Marijana Petir održala zanimljivo predavanje na Tribini četvrtkom

Objavljeno: 06/04/2018

LIČKI OSIK- Europarlamentarka Marijana Petir održala je u Ličkom Osiku, u sklopu “Tribine četvrtkom“tamošnje Župe Svetoga Josipa,  predavanje na temu “Kako biti katolik u politici“. Ona smatra da svatko tko je katolik i bavi se politikom treba biti dosljedan, a na prvo mjesto treba stavljati opće dobro,a ne svoje osobne interese. “Na tom putu trena slijediti ono što je propovijedao Isus Krist.Jedno od toga je zlatno pravilo da ne činimo drugima ono što ne bismo htjeli da drugi čine nama, da čuvamo naše vrijednosti i da se u toj zauzetosti ne bojimo ponekad raniti i vlastite ruke kako bi postigli veće dobro. Važno je da se katolici i zauzeti vjernici laici uključe u politiku kako bi postala bolja. Danas vidimo da su svi manje-više nezadovoljni s onim što se događa, s političarima koji su na pozicijama,ali sami se nevoljko odlučuju da budu akteri i da svojim znanjem i doprinosom učine politiku boljom“- kaže Petir.

Poručila je i da hrvatska vlada treba koristiti one prednosti koje imamo zato što smo članica EU. “Mi imamo osigurano samo za program ruralnog razvoja 2,4 milijarde eura , iskorišteno je svega 18%, sela su prazna, mladi odlaze, nemamo infrastrukturu,a za sve postoji novac. Nadam se da će posljednji natječaji dati pravu injekciju hrvatskom selu“- ističe Petir i dodaje da se zalaže za to da hrvatski seljak dobro živi od svoga rada. “Ako dečko s Pantovčaka lakše dobije zemlju u Lici ili Slavoniji nego Ličanin ili Slavonac koji je tu rođen onda se moramo zapitati kakve to zakone imamo i što promičemo“.

Dotakla se i još uvijek aktualne teme, Istanbulske konvencije i rekla da je protiv njene ratifikacije. Naime, kako ona smatra, Hrvatska ima zakonodavstvo koje sadrži 48 elemenata konvencije i ne treba ratificirati taj dokument. “Odnosno kad donesemo zakone, moramo ih provoditi“- zaključuje Petir.

I ova Tribina četvrtkom bila je dobro posjećena, svojom prisutnošću uveličao ju je i gradonačelnik Karlo Starčević.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima