Grad Gospić omogućio svim maturantima besplatnu edukaciju i pripreme za Državnu maturu

Objavljeno: 12/02/2021

GOSPIĆ- Još jedan iskorak učinio je Grad Gospić kada je riječ o obrazovanju mladih te svim maturantima omogućio besplatnu prijavu na sustav preko kojega se maturanti mogu, uz pomoć stručnjaka i profesora, pripremati za državnu maturu o kojoj uvelike ovisi daljnji tijek fakultetskog obrazovanja.

Grad Gospić sredstvima iz gradskog proračuna otkupio je licence za korištenje aplikacije ePriprema za državnu i probnu maturu za sve maturante i profesore srednjih škola s područja grada  Gospića, bez obzira što je srednjim školama osnivač Ličko – senjska županija. Aplikaciju će moći koristiti svi koji se besplatno registriraju na web stranici Educiraj Me, a nakon registracije o tome obavijeste odgovorne osobe u školi koju polaze. Sav administrativni posao vezan uz e-maturu odradilo je Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević Gospić, a svi maturanti s područja grada bit će mailom obaviješteni o detaljima i načinima prijave. Vjerujemo da smo, osim maturantima, kupnjom licence olakšali i roditeljima da ne moraju posebno plaćati pripreme za maturu.” – istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Aplikacija maturantima omogućuje učenje pomoću online učionica i interaktivnih ploča bez obzira gdje se maturanti nalazili. Učiti mogu iz udobnosti svoje kuće, a poduke mogu biti zajedničke ili individualne. Ova aplikacija će se moći koristiti bilo kada, bilo gdje, na različitim uređajima (računalo, mobitel ili tablet), neograničen broj puta i to do kraja školske godine 2020./2021. odnosno do 31. kolovoza 2021. godine. Uz stipendije Grada Gospića i gradonačelnika Karla Starčevića, ovakav pristup obrazovanju mladih potvrda je sustavnom ulaganju u mlade s područja grada Gospića, kojima iz Gradske uprave žele puno uspjeha u pripremama i polaganju Državne mature te upisu na željeni fakultet.

Možda Vas zanima