Javna priznanja grada Gospića dr.Mariji Vrkljan Ilijevski, prof.Milanu Štimcu, Nikoli Bićaniću Ćibi i NK Velebit iz Žabice!!!

Objavljeno: 01/07/2018

GOSPIĆ- U mjesecu srpnju, mjesecu koji je danas počeo, Gospić slavi svoj dan. Naravno dan je to kada Gospić slavi svoju nebesku zaštitnicu Svetu Mariju Magdalenu, 22.srpnja. Tradicionalno povodom Dana grada dodjeljuju se i javna priznanja zaslužnim pojedincima ili skupinama. Tako će biti i ove godine, biti će dodijeljena ukupno 4 javna priznanja, tri pojedincima i jedno nogometnom klubu.

Javno priznanje dobiti će dr.Marija Vrkljan Ilijevski, specijalistica pedijatrije, za osobiti doprinos i ostvarene rezultate za unapređenje zdravlja djece. Predlagatelj da dr.Vrkljan Ilijevski dobije ovo priznanje je županijska podružnica Hrvatske liječničke komore.

Prof.Milan Štimac, javno priznanje dobiti će za osobit doprinos u odgoju i obrazovanju brojnih generacija na području grada Gospića. Štimca je za javno priznanje predložila Osnovna škola dr.Jure Turića.

Za osobite zasluge i doprinos promicanju hrvatske državotvorne ideje, hrvatskog jezika i znanosti, kao i za ostvarena postignuća tijekom akademskog i publicističkog djelovanja gradsko javno priznanje dobiti će Nikola Bićanić Ćiba. Predlagatelj je gradonačelnik Karlo Starčević.

NK Velebit iz Žabice javno priznanje dobiti će za ostvarene iznimne rezultate u nogometu i osobit doprinos u promicanju sporta na području grada Gospića. Predlagatelj je također gradonačelnik Starčević.

Inače Povjerenstvu za utvrđivanje konačnog prijedloga za dodjelu javnih priznanja kojim predsjedava prof.Anela Serdar Pašalić pristigla su još tri prijedloga, no oni nisu prošli  zbog ne zadovoljavanja kriterija propisanih Odlukom o dodjeli javnih priznanja. Radi se o prodavačici na zelenoj tržnici Miliji Rogić iz Raštana. Nju je predložila grupa  građana,a to nije pravna osoba. Tomo Jurković neće dobiti priznanje jer ga je kao vlasnika poduzeća kandidiralo samo poduzeće, drugim riječima sam sebe. Udruga  proizvođača ličkog krumpira neće dobiti priznanje jer je Udruga u stanju mirovanja.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima