Legende Plitvičkih dolina i ove godine stižu u Stari grad Drežnik! Najavljen i dolazak Eugena Kvaternika

Objavljeno: 14/06/2018

RAKOVICA- I ove godine mjesec lipanj u Općini Rakovica obilježiti će jedinstvena povijesno turistička manifestacija – „Legende Plitvičkih dolina“. Da je područje Općine Rakovica bogato zanimljvim legendama i važnim povijesnim događajima znaju svi koji su već lani posjetili Legende Plitvičkih dolina i svjedočili kako to izgleda kad povijest oživi u punom smislu te riječi.

#Legende2018 dolaze autentično i povijesno

Kraj Starog grada Drežnika, povijesne utvrde iznad Rijeke Korane, 23. lipnja okupit će se vrlo zanimljivo i šareno društvo. Eugen Kvaternik, vođa Rakovičke bune; ozbiljni Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina u svojim impresivnim uniformama;  pleme Japoda, majstori u izradi prekrasnog nakita koje će posjetitelji moći i vidjeti, pa i rijeka Korana, ljepotica koja će na jedan dan oživjeti i ispričati zašto je baš ona bila tako važna za ljude ovog kraja.

Očekuje se i Gastro dvoboj

Da posjetiteljima nikako neće biti dosadno svjedoči i bogat program! U popodnevnim satima organiziran je Gastro dvoboj – nadmetanje u spremanju lokalnog tradicionalnog jela za što će sudionici morati itekako dobro pripremiti svoje kuhače! Naime, pobjedu će presuditi još jedna legenda –  poznati kuhar kojeg će organizatori uskoro najaviti, a Gastro dvoboj imati će dvije velike grupe.

Naravno sve uz dobru glazbu, nastupe kulturno umjetničkih društva, tematske radionice za djecu, arheološka istraživanja za djecu, prezentaciju domaćih proizvoda i rukotvorina te još mnogo toga što će organizatori tek najaviti kroz svibanj.

Konjički klubovi i ove godine

Manifestaciju Legende Plitvičkih dolina će i ove godine posjetiti konji iz obližnjih konjičkih klubova koji će biti na raspolagnaju posjetiteljima, a sve očekuju i posebni pokloni. Na području Rakovice nalazi se čak 4 konjička kluba, a ovom prigodom će se pokazati i najljepša životinja koja je obilježila povijest.

Jednodnevna manifestacija „Legende Plitvičkih dolina“ zaista nudi ponešto za svakoga te je namijenjena svim uzrastima i brojnim zainteresiranim turistima koji će Rakovicu pohoditi u ovom produženom vikendu.

Iz Turističke zajednice Općine Rakovica pozivaju sve građane da im se pridruže 23. lipnja i na jedan dan zakorače u njihovu slavnu prošlost te doma ponesu nova iskustva, prijateljstva i prekrasne uspomene.

Službeni hashtag događanja je #Legende2018, a sve pratite na društvenim mrežama te Facebook događaju: Legende Plitvičkih dolina 2018. Vidimo se kod kule!

htz, hrvatska turistička zajednica, turizam, turistička zajednica općine rakovica, rakovica, karlovačka, legende plitvičkih dolina

Možda Vas zanima