Lika cave trekk uspio

Objavljeno: 24/07/2016

Rijeka trkača, predivna perušićka priroda, ali i vrućina obilježili su prvo izdanje Lika cave trekka. Čestitke trkačima,  organizatorima, volonterima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovome događaju koji  nažalost nisu prepoznali  domaći političari kojima su uvijek puna usta ličkih resursa i mogućnosti,a kada se nešto ovakvo organizira i događa nema ih. Događaj su pratile i tri nacionalne televizije, nažalost lokalni mediji nisu ga prepoznali kao važnog

PERUŠIĆ- Lika cave trekk, održan po prvi put,  uspio je i sa sportskog i sa humanitarnog i sa zabavnog,ali i promidžbenog aspekta. Visoka temperatura i zahtjevan teren nimalo nisu smetali ovim sportašima avanturistima, a o utiscima koje su ponijeli iz Like možda najbolje svjedoče riječi pobjednika najteže kategorije Ultre Andraža Hribara  koji nije imao riječi za pohvaliti organizatore trekka, ali i zahvaliti se ljudima uz stazu koji su bodrili trkače i davali im vodu i sok za okrjepu da što lakše pretrpe veliku vrućinu. Jedna od takvih „spontanih“ točaka  sa okrjepom bila je i na ulazu u selo Kaluđerovac uz stazu za one najzahtjevnije dionice. Dakle sa tog promidžbenog aspekta uz dobar prijem, podršku od strane Perušićana i predivnu prirodu koja je usprkos zahtjevnosti staza oduševljavala trkače, iz Perušića su otišle predivne slike i uspomene. Tako je bilo i u središtu Perušića gdje je osim starta i cilja utrka bilo štandova na kojima su se predstavljali lokalni OPG-ovi, kuhao grah, točilo pivo i dijelili bezalkoholni napici sponzora utrke. Uspio je ovaj događaj i sa humanitarnog aspekta. Jedan od suorganizatora trekka bila je i Zaklada Ana Rukavina, ljudi su se mogli upisati u Registar dobrovoljnih darivatelja krvi i to su i činili. Osim Zaklade Lika cave trekk organizirao je outdoor.hr, WWF i domaćin cijeloga događaja Javna ustanova Pećinski park Grabovača. A što se tiče sportskog aspekta, u 4 kategorije i staze nastupilo je više od 550 natjecatelja, što je najvažnije usprkos vrućini i zahtjevnom terenu nije bilo ozljeda i žurne službe nisu morale intervenirati. U kategoriji Light kod žena pobijedila je Svjetlana Višnić, a kod muškaraca Kruno Lepoglavec. U kategoriji Active, dužina staze 15 kilometara,  pobijedila je Helena Gleđa, drugo mjesto osvojila je Lucija Križanac,a treće Dušica Vujčić. Kod muškaraca najbrži je bio Ante Živković, drugo mjesto osvojio je Nenad Ostojić,a treće Frane Kazija. Treća kategorija je Challenger, trčala se na 27 kilometara i kod žena najbrža je bila Petra Kontić. Drugo mjesto osvojila je Jelena Sekelj,a treće Dubravka Kokanović. Kod muškaraca Challenger je osvojio Zoran Komar, drugi je bio Neven Čorko,a treći Goran Papeš. Najzahtjevniju dionicu, 42 kilometra dugu Ultru za nešto manje od 8 sati istrčala je Jelena Brezak iz Zagreba. Osvajačica drugog mjesta dolazi iz Šibenika, Radmila Maksimović koja je od pobjednice bila sporija 50-ak minuta. Treća je bila trkačica iz susjedne nam Slovenije, Tamara Ravnak. Najbrži ultraš, Slovenac Andraž Hribar stazu je pretrčao za 6 sati i 50 minuta. Drugo mjesto osvojio je Kristijan Šivak,a treće Nenad Keč.

Katarina Milković ravnateljica Javne Ustanove Pećinski park i Šimun Cimerman, alfa i omega Treking lige s brojnim volonterima i pomoćnicima odradili su uistinu veliki, ali odličan posao. Na kraju dana i jedno i drugo bili su vidno umorni,ali i sretni jer je ovo prvo izdanje trka oko Pećina u cijelosti uspjelo. Nadamo se da će se ovo ponoviti i na godinu i postati tradicionalni događaj.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima