Nalog za mobilizaciju Učeničkog doma Gospić MUP izdao 8.travnja

Objavljeno: 14/04/2020

GOSPIĆ- Načelnik stožera civilne zaštite grada Gospića  Ivica Tomljenović i gradonačelnik  Karlo Starčević ističu da je epidemiološka situacija u Gradu Gospiću iznimno povoljna te da je, prema posljednjim podacima, u Gospiću na COVID-19 testirano 13 osoba od kojih su svi nalazi negativni. „Apeliramo na sve vas da se poštivanjem mjera i uputa koje izdaje Nacionalni stožer civilne zaštite takva epidemiološka slika i održi“- poručuju.

Što se tiče situacije vezane uz smještaj pozitivnih pacijenata iz Općine Udbina u Učeničkom domu u Gospiću,  Tomljenović i Starčević pojašnjavaju  kako je Nalog za mobilizaciju učeničkog doma  izdan od strane Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite  8. travnja od strane pomoćnika ministra mr. sc. Damira Truta . Odluke su to koje dolaze svima nama sa više razine i dužni smo ih poštovati.

Svi moramo biti svjesni ozbiljnosti situacije i prihvatiti da oboljeli moraju imati uvjete za boravak u karanteni. Naime, potpuno je sigurno da se oboljeli nalaze u Učeničkom domu jer će tamo biti konstantno nadzirani, a poglavito je to važno jer  mnogi nemaju u svojim domovima uvjete u kojima bi  se mogli u potpunosti izolirati od svojih ukućana  među kojima su neki starije osobe, kronični bolesnici,  mala djeca ili trudnice i tako dalje.

Stoga apeliramo još jednom da u ovom, za sve ljude iznimno teškom trenutku, zadržimo dostojanstvo i zdrav razum. Ovaj apel upućujemo svima vama poštovani sugrađani, ali ga upućujemo i predstavnicima političkog života. Svi zajedno moramo doprinijeti poboljšanju situacije, a pod svaku cijenu moramo izbjeći stigmatizaciju oboljelih ali i stigmatizaciju preplašenih. Svi smo samo ljudi i imamo osjećaje, bojazni i strahove kako za sebe tako i za svoje bližnje.

Važno je da poštujemo higijenske mjere, mjere zaštite i fizičke  distance, a socijalne kontakte možemo ostvariti telefonski, mailom i porukama i to upravo kako bi pružili podršku onima kojima je u ovom trenutku najteže – a to su oboljeli. Stoga im i ovim putem izražavamo riječi podrške i želimo brzo ozdravljenje.

Poštujmo pravila te pustimo struku i službe zaštite da profesionalno odrade svoj posao.

Možda Vas zanima