Našem Trvtku Sariću i “njegovom” Kvartetu gitara nagrada HRT-a Orlando!!!

Objavljeno: 26/08/2017

Ovu veliku nagradu Tvrtko Sarić dobio je kao dio Kvarteta gitara u kojemu s njim još nastupaju i Zoran Dukić, Petrit Ceku i Maroje Brčić. U sklopu glazbenog programa 68.Dubrovačkih ljetnih igara  Kvartet gitara nastupio je i zabljesnuo 30.srpnja u Kneževu dvoru, te tako olakšao posao žiriju. Svakako trebamo spomenuti dvije stvari vezane uz naš grad. 6 dana prije nastupa u Kneževu dvoru Kvartet je nastupio u Gospiću, u sklopu Gospićkih glazbenih večeri. Oduševili su tada nažalost mali broj posjetitelja. Možda ova velika nagrada “natjera” više Gospićana da  prate ovakve događaje u našem gradu. A druga stvar vezana uz naš grad je ta,a to nam je rekao i Tvrtko Sarić, da je zapravo cijela priča oko Kvarteta krenula prošle godine iz Gospića pa Gospić u njihovoj zajedničkoj biografiji zauzima važno mjesto

GOSPIĆ-  Ovogodišnji glazbeni program 68.Dubrovačkih ljetnih igara bio je bogat i solidan. Činilo se da će Ocjenjivački sud glazbenog dijela nagrade Orlando Hrvatske radio televizije,  u sastavu Dubravka Tomšić Srebotnjak, Marija Grazio i Frano Đurović imati težak zadatak odabrati ono najbolje. No jednoglasno, i zapravo u kratkom vremenu odlučeno je da nagradu Orlando dobiva Kvartet gitara u sastavu Zoran Dukić, Petrit Ceku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić.

Koncert Kvarteta gitara održan 30.srpnja u Kneževom dvoru zabljesnuo je na programu ovogodišnjih Igara. Od prve do zadnje note koncert je bio fantastičan, dojmljiv, uvjerljiv s odlično složenim programom i konceptom. Izvedba je bila na trenutke strastvena, na trenutke robusna i snažna, zaigrana, na trenutke izrazito nježna, a na trenutke čak i vrlo duhovita. Četvorica izvrsnih gitarista pokazali su, osim sjajne tehnike, umijeće vrhunskog zajedničkog muziciranja,a opet je svatko unio ponešto svoje osobnosti. Imali su zavidno velik dinamički raspon, ali posebno širok i doista bogat raspon boja zvuka. Vidjelo se da su istinski uživali u izvedbi kao i publika koja ih je pratila u jednom dahu“- stoji u obrazloženju ove velike i vrijedne nagrade.

Ocjenjivački sud glazbenog dijela nagrade Orlando također je obratio pozornost na hvalevrijedan projekt- izvedbu opere Orlando Georga Friedricha Handela na otoku Lokrumu. Sve je bilo na zavidnoj razini i bilo bi lijepo ubuduće u programu igara imati još pokoji sličan projekt.

A što se tiče našeg Gospić, iz kojega je kako nam kaže Tvrtko Sarić, prošle godine sve i krenulo, valja se za nadati da će se za koncert Kvarteta gitara u Gospiću, a ne sumnjamo da će ih Tvrtko Sarić opet uspjeti dovesti u naš grad,  zaista tražiti karta više. Jer kada netko tko uz već do sada brojne nagrade dobije još jednu veliku,a nastupa u našem gradu, onda nema sumnje da svi trebamo biti počašćeni što je ovaj fenomenalni Kvartet već dva puta nastupao u Gospiću. Tvrtko i dečki, čestitke i od portala Lika-express!

 

Milan Tomašević

 

Možda Vas zanima