Papa Franjo udijelio apostolski blagoslov Gospićko-senjskoj biskupiji

Objavljeno: 02/05/2020

GOSPIĆ- Sveti Otac papa Franjo uputio je preko Državnog tajništva Svete Stolice pismo gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću u kojemu biskupu Križiću, kleru i vjernicima Gospićko-senjske biskupije udjeljuje apostolski blagoslov te se zahvaljuje na prigodnim darovima koji su mu uručeni na Njegovom redovitom tjednom susretu s hodočasnicima 19. veljače ove godine kada su u Rimu boravili hodočasnici Gospićko-senjske biskupije o 20. obljetnici uspostave Biskupije.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeni Gospodine,

Svetome Ocu ste na Njegovu redovitome tjednom susretu s hodočasnicima 19. veljače ove godine, a prigodom zahvalnog hodočašća Vaše biskupije, u ime sudionika hodočašća dali prigodne darove.

Njegova Svetost Vam od srca zahvaljuje za taj čin ljubavi kao i za osjećaje koji su Vas i vjernike Vaše biskupije na to potaknuli. Hrabreći ljubljenu mladu Crkvu Gospićko-senjsku da nastavi pružati svoje svakodnevno svjedočanstvo za uskrsloga Gospodina, jedinoga Otkupitelja čovjeka, Sveti Otac udjeljuje apostolski blagoslov Vama i kleru te svima koji su povjereni Vašoj pastirskoj brizi.

Rado koristim prigodu da Vas, očitujući Vam svoje veliko poštovanje, srdačno i bratski pozdravim.

+Edgar Peña Parra, zamjenik

Vatikan, 17. travnja 2020.

Možda Vas zanima