“Pčelice” su u potrazi za volonterima.

Objavljeno: 02/09/2023

Dragi naši sugrađani,

“Pčelice” su u potrazi za volonterima.

Trenutno provodimo niz aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju, a uskoro kreću i projektne aktivnosti za koje su nam također bitni i potrebni volonteri.

Pozivamo stoga naše drage sugrađane koji žele biti aktivno uključeni u aktivnosti volontiranja u „Pčelicama“ da nam se jave. Trebaju nam volonteri koji će redovito pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju tijekom različitih aktivnosti poput tzk-a ili različitih radionica na kojima će djeca stjecati osnovne komunikacijske, matematičke, IKT i druge vještine. Sudjelovanjem u vođenim aktivnostima od strane naših izvoditelja te u radu s korisnicima, volonteri stječu dragocjena iskustva i vještine, ali i razbijaju osobne predrasude. Bitno je shvatiti da djeca s teškoćama u razvoju imaju svoj put razvoja koji se redovito ostvaruje, ali u nekim područjima možda malo sporije nego kod djece urednog razvoja. Ono čime nas naši korisnici osvajaju jest otvorenost, ljubav, povjerenje i podrška koju međusobno pružaju jedni drugima, ali i svima koji ih vode kroz aktivnosti i daju im podršku. Kako se povećava opseg rada s korisnicima doista nam je neophodna pomoć i podrška volontera. Ukoliko želite kroz volontiranje dati svoje dragocjeno vrijeme i znanje korisnicima „Pčelica“, ispunite prijavnicu: https://forms.glesaRp4jgEPQZPAiTd6 ili se javite na broj mobitela – 095/905-1530 (Željka Šikić) SMS porukom. Naši volonteri sklapaju volonterski ugovor s Udrugom „Pčelice“ te svojim radom i aktivnošću volonteri stječu potvrde o volontiranju i stečenim kompetencijama.

Uvijek cijenimo vrijeme, znanje i ljubav koje nam nesebično daju naši volonteri, a koji su bitan dio cijele priče o „Pčelicama“.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo svi zajedno stvarali podržavajuće, empatično i altruistično okruženje u našem gradu.

Možda Vas zanima