Pervan oduševio goste Jump bara

Objavljeno: 11/06/2016

Pričajući o odnosu žena i muškaraca, pogotovo odnosu bračnih partnera, o aktualnim političkim temama, hrvatskim strankama i političarima Željko Pervan oduševio je goste Jump bara u Gospiću

GOSPIĆ- Željko Pervan, jedan od najpoznatijih i najboljih  stand-up komičara Hrvatske, osoba koja se komedijom već dulji niz godina predstavlja hrvatskoj javnosti, od Zločeste djece, preko Večernje škole ili vođenja kviza “Uzmi ili ostavi”  oduševio je  brojnu publiku u nedavno otvorenom Jump baru u Gospiću.  U njegovoj stand-up komediji “Na rubu Europe” isprepliću se brojne teme vezane uz ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, život i način života hrvatskih političara, nezaobilazna tema su naravno i naši susjedi Slovenci, a veći dio komedije posvećen je i odnosu muškaraca i žena. Tako je “smjeh do suza” Pervan izazvao primjerice, podsjetivši nas na to kako hrvatski političari govore,ili bolje rečeno ne govore engleski  sada već kultnom “Pipl mast trast as”. Žurili smo se u EU, u društvo naprednih u kojemu su Bugarska i Rumunjska i pola Cipra, otoka veličine Raba. Rumunjska je toliko napredna da sada zaprežna kola imaju fenjer na stražnjem dijelu“.  Oduševljenje kod publike izazvao je i pričom o hrvatskim borbenim avionima kojima su elektroniku popravljali Rumunji, a limariju Ukrajinci. Sada po aerodromu MIG-ove vuku traktorima jer neće da upale. “Amerikanci imaju bespilotne letjelice, a mi bezletjeličke pilote“-kaže Pervan.

Neizostavna tema bili su naravno Slovenci, konkretnije veličina susjedne nam zemlje koju jedna čistačica očisti  tijekom radnog vremena jednog dana, a tijekom nedavne izbjegličke krize nekoliko radnika Sloveniju je ogradilo radeći od 6 do 16 sati, naravno s pauzom za ručak. Pauzu za ručak imaju u pola pjesme i “vrijedni” Dalmatinci koji zapjevaju “Jute sam” naprave pauzu za ručak, a onda nastave pjevati “zajubi….”.

Naravno da je oduševljenje izazvala i Pervanova analiza odnosa muškaraca i žena, pogotovo bračnih partnera. “Čim žena u crkvi kaže “da” dobije 50 kila. A onda bi je muž trebao prenijeti preko praga. S čim? Viljuškarom?”-pita se Pervan.

Ne ostaje Pervan dužan nikome pa tako ni samome sebi ismijavajući se svome izgledu, jer nekada je bio visok,plav,zgodan,  sada izgleda kao tabure s bradom. Njegov dolazak u Jump bar bio je pun pogodak, prostor je bio popunjen do kraja, publika ga je često prekidala salvama smijeha bez obzira o kojim temama je pričao. I uistinu u njegovom jednosatnom nastupu bilo je puno tema,ali i puno izjava kojima je dokazao da je, kada je u pitanju komedija, pogotovo stand-up,  glavni upravo Željko Pervan .

 

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Milan Tomašević

Možda Vas zanima