Posjetite “Pčelice” na “Jeseni u Lici”

Objavljeno: 28/09/2016

Jedna od najaktivnijih,ako ne i najaktivnija udruga u gradu Gospiću „Pčelice“ i ove godine predstaviti će se na nadolazećoj manifestaciji Jesen u Lici. Izložiti će radove koje su napravili u sklopu priprema za ovu manifestaciju i prikupljati donacije za nastavak svojih brojnih aktivnosti. Budite, dragi čitatelji, na Jeseni u Lici široka srca, posjetite štand Pčelica, uzmite neki zanimljiv i lijep suvenir, njihove rukotvorine i pomognite ovim vrijednim ljudima

GOSPIĆ- Četvrtu godinu za redom Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ sudjelovat će na Jeseni u Lici. Na štandu “Pčelica“ bit će izloženi ukrasni predmeti koji se izrađuju na radionicama u organizaciji Udruge. Zainteresirani posjetitelji štanda „Pčelica“ moći će saznati više o radu Udruge, o aktivnostima koje se provode u Udruzi te svojom donacijom pomoći daljnjem radu Udruge „Pčelice“.

Inače Udruga „Pčelice“ okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju. „Teškoće i dob naše djece su različite, no sva naša djeca imaju jednake potrebe kao sva druga djeca na svijetu. Razlika je što imaju određene teškoće kako te potrebe ispuniti i zadovoljiti. Nekome je teško piti iz čaše, ali pije pomoću slamke, netko trči bez problema, ali ne zna gdje je točno dotrčao, netko zna kamo želi ići i što vidjeti međutim pred njegovim su kolicima barijere koje kotači kolica ne mogu prijeći, netko se jednostavno želi družiti sa svojim vršnjacima, no nisu mu baš najjasnija pravila komunikacije i točan pojam ljudskih odnosa. No svi, ali baš svi žele biti prihvaćeni, voljeni i poštovani, a nadasve žele biti dio svoje obitelji i svoje zajednice, punopravni i samostalni članovi koliko god im njihove mogućnosti to dozvole“- govori nam predsjednica „Pčelica“ Željka Šikić.

Ukoliko se djetetu s teškoćom ipak pruži šansa i kvalitetna podrška ono može doseći veliki osobni potencijal i doista postati važan dio zajednice. Upravo zato  Udruga prikuplja sredstva, provodi projekte i akcije, uključuje volontere i zainteresirane građane u aktivnosti kako bi njihovi  korisnici, mali i oni koji izrastaju u mlade ljude, imali što kvalitetniju podršku u životu koja im je doista i potrebna. I kako bi postali punopravni članovi svoje zajednice.

„Iskrena hvala svima koji nam svojim vremenom, radom i znanjem pomažu u različitim aktivnostima, a trenutno jedno veliko hvala svima koji su bili na radionicama za Jesen u Lici i pomogli nam u stvaranju divnih radova“.-zaključuje Šikić.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima