Preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila

Objavljeno: 21/11/2020

GOSPIĆ- Idući tjedan, od 23. do 28. studenoga (od ponedjeljka do subote) u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, Stanica za redovni tehnički pregled vozila a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ”Dani tehničke ispravnosti vozila”.
Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).
Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti jer je tehnička ispravnost jedna od ključnih čimbenika cestovnog prometa te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

Možda Vas zanima