Proljetni praznici za djecu i mlade iz cijele Hrvatske u Velikom Žitniku!

Objavljeno: 21/04/2022

GOSPIĆ- Od 19.do 24. travnja 2022. u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održavajuse proljetne pustolovine s 36 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Edukacijski programi iskustvenog učenja u prirodi u potpunosti su financirani za polaznike iz sustava socijalne skrbi (domovi za djecu, domovi za odgoj, udomiteljske obitelji) kroz trogodišnji projekt „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Također sudjelovanje dijela polaznika sufinancirano je kroz projekt “Ostvari svoj potencijal!” uz potporu Ministarstva znanosti I obrazovanja.

Djeca i mladi provode izazovni tjedan tijekom proljetnih školskih praznika okušavajući se u raznim izazovima koje program i ekspedicija u prirodi postavljaju pred njih uz profesionalnu podršku iskusnih voditelja Outward Bound instruktora.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.www.outwardboundcroatia.com

Outwardbound

Možda Vas zanima