SKANDALOZNO: obrazovanje na lički način, u 21.stoljeću nema grijanja, nastava se odvija u “toplom” dijelu dana, od 10 do 13 sati!!!

Objavljeno: 02/10/2018

GOSPIĆ- Na u najmanju ruku neprimjerenu situaciju, iako su riječi bile puno teže, upozorili u nas roditelji učenika srednjih gospićkih škola. U Gimnaziji Gospić i Strukovnoj školi ne radi grijanje!!! Početak je listopada, sezona grijanja počela je u svim institucijama, no, u srednjim gospićkim školama nema grijanja. Naravno, na prijavu roditelja idem u ove institucije. Fotografije su nastale danas pod prvim malim odmorom, oko 8:45, nema duše. Nastava kreće u 10 sati, satovi su skraćeni. Fotografiramo i Gimnaziju i Strukovnu, nigdje ni djece ni bilo koga. Doznajemo uskoro da su ravnatelji Gimnazije i Strukovne na sigurnome i toplome, negdje na nekakvom seminaru. Temperatura zraka, ona vanjska, u Gospiću je par stupnjeva iznad nule, u zgradi je možda koji stupanj toplije. Naša se djeca tamo smrzavaju. Nailazimo na jednog učenika, kaže da je doputovao iz Korenice. Ali ne autobusom koji u Gospić dolazi oko 7 sati. Došao je taksijem. Strašno zar ne?Nemoguće je doći do informacija. Ravnatelji su na seminaru, dolazimo u zgradu županije, pitamo za zamjenicu župana nadležnu za društvene djelatnosti, kažu nam nema je. Šaljemo upit Ministarstvu obrazovanja i osnivačima, Ličko-senjskoj županiji. Nitko ne odgovara. Ministarstvo je jako revno kada treba promovirati školu 21.stoljeća.ali kada treba odgovoriti o školi 19.stoljeća, školi bez grijanja šute. Ministrice, javite se!!!Naravno, ni iz županije ne odgovaraju,ali šalju neki poziv o potpisivanju ugovora za srednjoškolce putnike. Valjda će nam tijekom tog potpisivanja odgovoriti na pitanja o ovoj situaciji. Županija je osnivač srednjoškolskih obrazovnih ustanova,a evidentno je da nitko nema pojma kakvo je tamo stanje.

Inače, dok smo radili ovaj prilog nastojali smo doći do ravnatelja. Oni su na nekom seminaru. Zanimljivo, tijekom ljeta v.d.ravnatelja Gimnazije je postao Josip Štampar. A prije nekoliko dana ravnatelj Strukovne škole Ivan Orešković dobio je novi mandat. A djeca se smrzavaju. No , briga koga za to, ipak su od radijatora koje su trebali postaviti važniji njihovi mandati. A roditelji, učitelji, djeca, svi šute!!!!

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima