Strukovna škola Gospić u parku Jasikovac obilježila Svjetski dan turizma

Objavljeno: 29/09/2021

GOSPIĆ- Strukovna škola Gospić danas je, u opuštajućem ambijentu parka Jasikovac,  održala prezentaciju projekta Tajnoviti Gospić u mreži NATURA 2000. Prigodnim programom povodom Svjetskog dana turizma učenici u zanimanju Turističko- hotelijerski komercijalist predstavili su rezultate projekta, koji je trajao od travnja do rujna 2021. godine: video turističkog obilaska Gospića i brošuru projekta.

Cilj je bio motivirati mlade za rad u turizmu kroz sudjelovanje u timskim aktivnostima te razvijanje poduzetničkog duha i podizanje svijesti o potrebi održivog razvoja kroz promicanje zaštite prirode i tradicionalnih vrijednosti  te isticanje znamenitosti Gospića  u turističkoj ponudi kao sastavnice turističkog razvoja Gospića . Program je osmišljen kao priprema učenika za budući posao u turizmu na način razvijanja kompetencija temeljenih na poznavanju vrijednosti mjesta u kojem se školuju te komunikacijskih vještina u ophođenju s posjetiteljima u skladu s načelima održivog razvoja i aktivnosti ekoturizma.

Učenici su  u suradnji s mentoricom i suradnicima pripremili itinerar vođenja Gospićem uvažavajući prirodne i kulturno- povijesne vrijednosti Gospića i okolice koje su do sada nepoznate, pružajući turistima priliku da na licu mjesta razgovaraju sa stručnjacima te tako uče dajući im do znanja da svojim posjetom pridonose održivosti Gospića.

Kolika je svijest učenika o njihovoj budućoj ulozi kao turističkih djelatnika dokaz nam je njihova gostoljubivost i nastojanje da s nama podijele zanimljivosti o prirodnoj i kulturnoj baštini. Bilo je tu riječi o znamenitim osobama poput Nikole Tesle, Miroslava Kraljevića, Ante Starčevića, Flore Dosen, o Visočici kao gospićkoj “balerini” i još mnogo toga. I kako kažu, ovo je tek početak istraživanja i stvaranja lijepih novih učeničkih turističkih priča.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima