Sutra u Gospiću početna konferencija projekta “Mladi za održivi razvoj Like”

Objavljeno: 21/10/2019

GOSPIĆ-Početna konferencija projekta „Mladi za održivi razvoj Like“ održat će se u utorak 22.listopada u KIC-u Gospić. Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenuo je Klaster Lika Destination u partnerstvu s dvije udruge (Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Lička ekološka akcija) i dvije škole (Osnovna škola dr. Jure Turića  i Srednja škola Plitvička jezera) s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje udruga na području Like.

Danas populacija mladih u dobi od 15 do 24 godine čini 16 posto globalnog stanovništva. Uloga mladih  u održivom razvoju je od ključnog značaja za postizanje održivih, inkluzivnih i stabilnih društava, kao i za sprečavanje prijetnji i izazova održivom razvoju, uključujući utjecaje klimatskih promjena, nezaposlenosti, siromaštva, rodne nejednakosti i sukoba.

Na konferenciji će se kroz panel raspravu na temu „Uloga mladih u održivom razvoju“ potaknuti diskusija o prisutnosti održivog razvoja u životima djece i implementaciju održivog načina života u Lici.

Projekt je financiran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije”, a ukupna vrijednost projekta iznosi 484.944,37 kn.

 

Lika destination/Lika-express

Možda Vas zanima