U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Karlo Starčević primio gospićke vrtićarce i osnovnoškolce

Objavljeno: 03/10/2017

GOSPIĆ- U sklopu Dječjeg tjedna danas su gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša primili najmlađe Gospićane. Najprije su k gradonačelniku došla djeca iz Dječjeg vrtića, a nakon njih učenici iz osnovne škole, odnosno predsjednici razreda iz gospićke, ličkoosičke i pazariške škole. Mali vrtićarci, otvoreni i iskreni, upravo onako kako i dolikuje “malim ljudima” njihove dobi otvoreno su razgovarali s gradonačelnikom, pa među malenim “glasićima” čujemo i kako jedan od njih kaže gradonačelniku”znam ja tebe, ti si onda pričao s mojim tatom” ili, nakon što su otpjevali nekoliko pjesama “imam ja tamburu kod kuće, drugi put ću je ponijeti“. Doznajemo i da je jedan od vrtićaraca, valjda u silnom uzbuđenju najavio da “ide kod predsjednika“!!!

Vrtićarci su  su otpjevali nekoliko pjesmica gradonačelniku poput „Što se u vrtiću radi i jednu ličku – „Lička kaponakon koje smo sigurni da Kulturno-umjetnička društva ne trebaju brinuti za kadar. Samo da ovi gospićki klinci prije vremena ne odu u Zagreb, Irsku, Njemačku Pred kraj druženja djeca su  gradonačelniku uručila poklon, poruke djece iz dječjeg vrtića povodom Dječjeg tjedna.

Nakon vrtićaraca red je došao na nešto odraslije i ozbiljnije, učenike Osnovne škole. Došli su osnovnoškolci iz Gospića, Klanca i Ličkog Osika. Naravno uslijedila su i “ozbiljnija”pitanja poput: „Može li se organizirati prostor i nabaviti oprema za mlade talentirane glazbenike?“  Gradonačelnik je odgovorio da prostor postoji, u Pučkom Učilištu. Također, u osnovnoj školi imaju razrede i organiziranu školu sviranja.“

Na pitanje „Hoće li se ukinuti naplata parkirnih mjesta ljudima koji žive u zgradi kod koje se naplaćuje parkiranje?“ gradonačelnik je odgovorio: „U procesu je projekt s kojim će se prilagoditi mjesta za naplatu parkiranja.Učenike je zanimalo i hoće li se  ukinuti GROCKS.  „Ne, GROCKS će ostati“, napomenuo je gradonačelnik. Gradonačelniku je izrečen i jedan prijedlog koji se svima svidio: Bilo bi super kad bi kino imalo prikazivanje filmova vikendom.“ Zanimljivo, pitanja su to koja možemo čuti i tijekom sjednice Vijeća grada Gospića. Nadamo se samo da nije netko od odraslih “naputio” gospićke klince da pitaju primjerice hoće li se ukinuti GROCKS već da je to uistinu njihovo pitanje.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima