Uskoro u Otočcu koncert ansambla LADO

Objavljeno: 11/04/2023

OTOČAC- Glasoviti Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO Uskrs će proslaviti vokalno-instrumentalnim koncertima u travnju između kojih je svakako i onaj u Otočcu koji je ujedno i nastavak suradnje Ansambla LADO s Turističkom zajednicom Grada Otočca i Gradom Otočcem.

Uskrsni program prilika je da Ansambl pred publikom izvede album „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“, koji je dobitnik Porina u kategoriji najboljeg albuma folklorne glazbe. Album je izdan tijekom pandemijske 2021. godine te osim što je proglašen najboljim folklornim albumom, ujedno predstavlja i prvi album uskrsne tematike u tradiciji ansambla dugoj preko 70 godina.

Album donosi 11 glazbenih brojeva iz različitih hrvatskih krajeva – Dalmacije, Istre, Like, Baranje, Turopolja, Banovine i Slavonije. Ovo je sveukupno 34. album Ansambla LADO, a nastao je u suradnji umjetničkog voditelja Ansambla, Krunoslava Šokca i MAST Produkcije. Povodom izlaska albuma, Šokac je istaknuo: „Osim što je ovo prvi Ladov album uskrsne tematike, album je poseban i po tome što je u njegovoj realizaciji, uz Orkestar, zbog pandemijskih okolonosti, sudjelovao tek manji dio ansambla, a radi se o zboru kojeg je činilo 16 umjetnika. Zborom i orkestrom ravnali su Dražen Kurilovčan i Joško Ćaleta.“

LADO ovim programom nastavlja ispunjavati svoju zadaću prikupljanja, obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera hrvatske glazbene baštine.

Uskrsni koncert održat će se u srijedu 19. travnja u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu nakon večernje mise odnosno u 18:30 sati.

TZ Otočca

Možda Vas zanima