Vrijedne HEP-ove donacije

Objavljeno: 06/07/2016

Kroz natječaj “Svjetlo na zajedničkom putu” HEP će u ostvarenju projekata i programa značajno pomoći i udrugama, društvima i institucijama iz Ličko-senjske županije

GOSPIĆ- Na Javni natječaj Hrvatske elektroprivrede za donacije „Svjetlo na zajedničkom putu 2016“ pristiglo je čak 1,237 prijava. HEP je za sufinanciranje izabrao projekte 360 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva. Natječaj za donacije podijeljen je u  nekoliko kategorija tako da su pokriveni i zaštita okoliša, umjetnost i kulturna baština, znanost i društvo, humanitarno djelovanje i mladi .

Značajna sredstva iz ovoga natječaja dobiti će i razni projekti s područja Ličko-senjske županije. Tako će Hrvački klub “Gospić ” za program „Gospić Open 2016“ dobiti 3.000 kuna.  Javna ustanova “Narodna knjižnica Otočac” za projekt „Uređenje čitaonice – nabava knjiga i računalne opreme za slijepe i slabovidne“ 8.000 kuna. Osnovna škola  Perušić  za projekt „Opremanje učionice tehničke kulture“ dobila je donaciju od 5,000 kuna,  kao i HKUD”Široka Kula“ za  program „Njegovanje kulturne baštine“ .  LAG Lika za  projekt „Brendiranje proizvoda nematerijalne kulturne baštine – Priprema tradicijskog ličkog sira škripavca – i cjelokupne destinacije Like“ dobila je donaciju od 6.000. kuna . Župa uzvišenja  SV. KRIŽA iz Perušića za projekt „Usluga izrade Glavnog projekta Kulturno-pastoralnog centra Župe Perušić“  5.000 kuna. Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju  „PČELICE“ Gospić, za projekt  „Moj prijatelj i terapeut na četiri noge“ dobila je donaciju od 6.000 kuna, a Udruga slijepih Ličko-senjske županije   za projekt „Prozor u svijet“ 10.000 kuna. Najveću HEP-ovu  donaciju u Ličko-senjskoj županiji od 17,000 kuna  dobiti će Javna ustanova za upravljanje geomorfološkim spomenicima prirode „Pećinski park Grabovača“  za projekt „Uređenje izvora pitke vode Josipovac“ .  Lovačko društvo  „OLUJA“  za projekt „Izrada i montaža automatskih hranilica“ dobila je donaciju od   3.500 kuna. Gacko pučko otvoreno učilište Otočac za 17.smotru folklora Oztočac 2016.od HEP-a će u sklopu natječaja „Svjetlo na zajedničkom putu 2016.dobiti donaciju od 8,000 kuna.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima