“Vrtlariti je lako,nauči kako”!

Objavljeno: 26/06/2016

Nastavljaju se volonterske akcije na izradi permakulturnog pokaznog vrta u Gospiću. Odaziv građana za sada je bio slab,no to se može promjeniti u tjednu od 27.lipnja do 2.srpnja 

GOSPIĆ- Tijekom protekla dva tjedna vrijedni volonteri su se u više navrata okupili na lokaciji budućeg pokaznog permakulturnog vrta između KIC-a i Osnovne škole  i zajedničkim snagama sudjelovali u postavljanju vrtnih elemenata, formiranju senzoričke staze i raščišćavanju terena. Izgrađena je začinska spirala s umjetnim jezercem, postavljene su visoke gredice, posađene su voćke i bobičasto voće te izrađen i postavljen namještaj od paleta. Pomalo se nasipava  kružna staza oko vrta, na dijelovima vrta je posijana trava, a posebnu pažnju volonteri pridaju  vađenju preostalog korijenja kako bi vrt bio siguran za djecu i građane.

Sljedeće aktivnosti su   postavljanje toplih gredica koje produžuju vegetacijsku sezonu, izrada vertikalnih gredica koje omogućuju uzgoj na malim prostorima poput balkona, formiranje kompostare i glistarnika, postavljanje pergole i sađenje ruža, izrada labirinta za orijentaciju, razvlačenje preostale zemlje, dovršetak kružne staze te postavljanje zvučnih i slikovnih mobila koji će privući one najmlađe.

Od ponedjeljka 27.lipnja do petka 1.srpnja  svaki dan odvijati će se  volonterske akcije u vremenu od 18 do 21 sat. U subotu, 2.srpnja   predviđeno vrijeme akcije je od 8 do 13 sati. Pozivaju se građani da se uključe, druže i nauče nešto novo na zabavan način, jer „Vrtlariti je lako,nauči kako“.

Milan Tomašević/LAG Lika

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima