Zbor koji oduševljava

Objavljeno: 07/06/2016

Izvodeći ličke pjesme, opere, skladbe hrvatskih skladatelja i rock standarde oduševljavaju gdje god nastupe. Degenija je oduševila i malobrojnu,ali odabranu publiku u šumi Jasikovac u Gospiću.

GOSPIĆ- Studentski zbor Degenija gospićkog Odjela za nastavničke studije,  Sveučilišta u Zadru   u svega tjedan dana oduševio je, nažalost premalobrojnu, gospićku glazbenu publiku. Najprije su u sklopu manifestacije GORA nastupili u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu,a potom i u šumi Jasikovac u Gospiću gdje su u suradnji s Ličkom ekološkom akcijom LEA  održali koncert u zanimljivom i dosta dobro akustičnom prostoru nedaleko ruševina tamošnjeg hotela. Voditelj zbora i korepetitor  prof. Tvrtko Sarić ističe da su  se pozivu LEA-e i on osobno,ali i cijeli zbor itekako rado odazvali podržavajući tako  ekološku udrugu koja na dobrobit svih građana provodi niz ekoloških akcija važnih za sve. A zbor Degenija ove godine bio je itekako vrijedan, pjevali su u Pećinskom parku Grabovača  u Perušiću, nastupali su na učiteljskim fakultetima u Zagrebu, Mariboru i Ljubljani. Bilo je to zanimljivo međunarodno iskustvo,ali i zametak razmjene jer studenti s tih fakulteta nastupit će u Gospiću. Degenija je otvorila i 17.po redu gospićke glazbene večeri.

Nastupali su i u Otočcu na Festivalu znanosti gdje su također jako dobro prihvaćeni. Dosta je bitno za zbor, ističe prof.Sarić da će skoro cijela grupa ostati na okupu i sljedeće studijske godine, odnosno zbor neće doživjeti veće  promjene u članstvu što je itekako bitno zbog kvalitete nastupa. Veseli i njega i cijeli zbor što publika i u Gospiću,ali i gdje god nastupe daje jednu dobru povratnu informaciju, zadovoljni su sa nastupima, prihvaćaju ih, što je mladim pjevačima i njihovom voditelju itekako dobar poticaj. A tako je bilo i na posljednjem koncertu u ovoj akademskoj godini u Jasikovcu gdje ih je publika uistinu odlično prihvatila, a vraćajući ih nekoliko puta na bis pokazala da itekako voli  to što i kako  oni izvode. A na repertoaru je bilo  ličkih pjesama poput Junaka iz Like i Vile Velebita, preko segmenata iz svjetski poznatih opera, djela eminentnih hrvatskih skladatelja, Ličke suite Ivana Brkanovića s čijom izvedbom je Sarić posebno zadovoljan pa sve do rock klasika  „Bohemian rapsody“ i prepoznatljive skladbe „What a wonderful world“.   Uistinu radujemo se ovom njihovom posljednjem nastupu i s radošću čekamo nastupe od jeseni u sljedećoj akademskoj godini.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima