Grad Gospić ima novu web stranicu, aktivan je na Facebooku, a ima i svoj hashtag

Objavljeno: 03/07/2018

 

 GOSPIĆ- Grad Gospić, glavni grad Ličko-senjske županije i administrativno središte koje je od prošle godine u rukama Karla Starčevića, poznatog i uspješnog poduzetnika, sada je vrlo dobro unaprijedio kvalitetu komunikacije s građanima.

Posljednjih nekoliko mjesecu, uz mnoštvo aktivnosti nove gradske uprave Karla Starčevića, užurbano se radilo i na digitalnim kanalima. Tako je Grad Gospić napravio novu modernu web stranicu, pokrenuo je aktivnu Facebook stranicu, te pokrenuo prvu gradsku kampanju u povijesti “digitala” s hashtagom #VolimGospic.

 

Novi dizajn web stranice gospic.hr

 Web stranica gospic.hr , ima novi responzivni dizajn prilagodljiv svim zaslonima i uređajima. Korisničko iskustvo ovom velikom promjenom, koju prošla stranica nije imala, biti će mnogo veće i kvalitetnije. URL struktura ostaje ista za sve uređaje, što će internetskim tražilicama omogućavati jednostavnije indeksiranje web stranice.

Nova web stranica je i SEO optimizirana, što znači da su sve podstranice spremne za najbolje moguće pozicioniranje Gospića na webu.Kalendar događanja sada je prikazan na naslovnici weba kao nekoliko nadolazećih, dok je na posebnom linku jasno istaknuto svako događanje po mjesecima u godini.

Za ustanove u Gradu, odvojeni su posebni direktorij, zajedno s lokacijama na Google Karti.

Brinulo se i za osobe oštećenog vida, na način da je implementiran modul za pomoć osobama oštećenog vida koji prikazuje tekstualni sadržaj objava u visokom kontrastu što smanjuje naprezanje očiju prilikom čitanja. Kako bi sve bilo i u skladu s ekološkim težnjama i očuvanjem okoliša, na novu web stranicu Grada Gospića implementiran je i modul za ekološki prihvatljivo ispisivanje; pregled ispisa, mogućnosti trenutnog ispisa ili pohranjivanja u pdf. Ili doc. formatu.

Nova Facebook stranica “Grad Gospić”

Još u siječnju 2018.Grad Gospić pokrenuo je službenu Facebook stranicu Grada. Sve službene informacije iz gradske uprave te one građanima bitnije i zanimljivije iz gradskih ustanova, putem Facebook stranice “Grad Gospić” svakodnevno se dijele građanima. U nekoliko mjeseci Facebook stranica “Grad Gospić” prikupila je više od 1 800 fanova koji prate zbivanja u Gradu, aktivnosti Gradonačelnika Starčevića i njegovog tima, rad Gradskog vijeća, te sve važne dokumente i informacije iz gradske uprave. Facebook stranica pokazuje izvrsne rezultate klikova i lajkova, a uređenom lokacijom “Grad Gospić” po prvi put se mnoštvo građana i turista može “prijaviti” na službenoj lokaciji Grada. U tom smislu, u samo nekoliko mjeseci postojanja službene stranice, u Gospiću se “prijavilo” više od 750 korisnika Facebooka. Na Facebooku Grad Gospić s građanima komunicira s prosječno više od 50 objava mjesečno, u što ulaze i najave aktualnih dnevnih i tjednih događanja, praćenja događanja uživo, i raznih drugih zanimljivosti.

 

Kampanja #VolimGospic

Pokretanjem Facebook stranice Grad Gospić, otvorio se i prostor za službeni hashtag grada. Kreativni koncepet osmišljen od strane Grada Gospića je #VolimGospic – na Facebooku se promovira već nekoliko mjeseci i uspješno je zaživio na društvenim mrežama. Koristi se kod pozitivnih tema, uspjeha Grada i Gradonačelnika, života građana u Gospiću, raznih aktivnosti gradske uprave i ustanova, i mnoštva drugih stvari.

 

Ured gradonačelnika

Možda Vas zanima