105.000 kuna HTZ-a perušićkoj Turističkoj zajednici za cikloturističke rute i smeđu signalizaciju!!!

Objavljeno: 30/06/2018

PERUŠIĆ- Na području Perušića već nekoliko godina nastoje se što bolje iskoristiti turistički potencijali, ili bolje rečeno prirodna bogatstva koja i ovaj kraj, kao uostalom i cijela  Lika ima. Taj trud pojedinaca nagradila je i Hrvatska turistička zajednica.  Odlukom Turističkog vijeća,  kroz program potpora za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima, Hrvatska turistička zajednica  dodijelila je  Turističkoj zajednici Općine Perušić  105.000 kuna za dva projekta: Obnova i unapređenje cikloturističkih ruta u svrhu stvaranja turističkog sadržaja veće dodane vrijednosti – 65.000kn i Obnova postojeće i postavljanje nove turističke (smeđe) signalizacije – 40.000kn.

Cilj projekta „Obnova i unapređenje cikloturističkih ruta u svrhu stvaranja turističkog sadržaja veće dodane vrijednosti“ je uspostava nove i obnova postojeće cikloturističke infrastrukture  za održivo korištenje prirodne baštine te stvaranje osnova za brendiranje Perušića kao destinacije za aktivni obiteljski turizam. Kroz projekt se planiraju obnoviti postojeće te dodati nove rute, ukupne dužine 245 km, izradit će se i dvije lokacije s bike odmorištima, karta cikloturističkih staza te aplikacija za pametne mobitele.

Cilj drugog projekta „Obnova postojeće i postavljanje nove „turističke“ smeđe signalizacije je postavljanje nove turističke signalizacije i obnova postojeće s ciljem jasnijeg i učinkovitijeg usmjeravanja turista prema smještajnim objektima, kulturnim, prirodnim i turističkim znamenitostima. U sklopu ovog projekta, prilikom pisanja, izrađen je i novi vizualni identitet TZO Perušić odnosno silueta koja predstavlja glavne znamenitosti Općine Perušić (Turska kula i crkva Sv. Križa) s ciljem stvaranja osnova za brendiranje destinacije Perušić i stvaranja prepoznatljivog identiteta.

Potpisivanje Ugovora se očekuje tijekom srpnja a u realizaciju projekata se kreće odmah po potpisivanju Ugovora.

 

TZO Perušić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima